Autorităţile locale din Craiova au investit foarte mult în cultură, în ultimii ani. De la revitalizarea Centrului Istoric, asigurarea unui sediu pentru Teatrul de Păpuşi “Colibri”, consolidarea şi restaurarea Palatului Jean Mihail – Muzeul de Artă şi până la construirea unui complex modern, cu terenuri pentru practicarea unei bogate game de sporturi, dar şi cu spaţii pentru întreţinere şi relaxare, toate au fost proiecte importante pentru Craiova, care au făcut din acest oraş un punct de atracţie turistică.
Centrul Istoric este una dintre bijuteriile Craiovei. Pentru a căpăta această faţă, au fost modernizaţi 23.230 metri pătraţi de spaţii publice urbane, 1.254 metri pătraţi de spaţii amenajaţi, s-a montat mobilier nou, iar clădirile au fost reabilitate de fiecare proprietar în parte. Acestea au fost doar câteva din lucrurile ce au fost cuprinse în proiectul de revitalizare al centrului istoric din Bănie. Centrul Istoric al Craiovei, revitalizat renaşte neaşteptat şi transmite atmosfera unui oraş european, cu spectacole stradale, cu festivaluri, cu freamăt.
Manifestări culturale de anvergură internaţională
Primăria Craiova a asigurat un nou sediu pentru Teatrul de Păpuşi “Colibri”, instituţie rămasă fără spaţiu propriu timp de 7 ani. Acest lucru a dus la creşterea numărului de spectacole, dar şi a numărului micilor spectatori.
Administraţia locală a organizat şi susţinut numeroase evenimente culturale de anvergură internaţională, printre acestea se numără: Europa Season, Puppets Occupy Street, Festivalul Shakespeare şi Mozart Rock.
Craiova a devenit punct de interes care a atras, în anul 2015, mai mult de 100.000 de turişti, peste 20.000 dintre ei fiind din străinătate.
Investiţii în muzee şi în centre turistice
Pe de altă parte şi Consiliul Judeţean Dolj a investit foarte mult în cultură, finalizându-se proiectul „Consolidare, restaurare Palatul Jean Mihail – Muzeul de Artă Craiova”, finanţat în cadrul POR 2007-2013. Investiţie de peste 26,8 milioane de lei. La Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, în 2014 au fost materializate investiţii în valoare totală de 417.945 lei, fonduri care au asigurat dotările cu echipamente de specialitate, executarea lucrărilor de reparaţii şi modernizarea corpului de clădire în care funcţionează depozitul de carte, precum şi a clădirii centrale a bibliotecii. Muzeul Olteniei s-a îmbogăţit cu un important tezaur monetar, constând în 1.473 de monede de argint, datând din secolul al XVI-lea, cu o valoare estimată la aproximativ 190.000 de lei, descoperit pe raza localităţii doljene Bulzeşti, pentru preluarea căruia a fost plătită, în condiţiile legii, suma de 75.714 lei. A fost amenajată expoziţia de bază la Secţia de Știinţele Naturii a Muzeului Olteniei, incluzând cel mai modern Planetariu din ţară, şi a demarat amenajarea celei de la Secţia de Istorie-Arheologie. Administraţia judeţeană a semnat contractele de finanţare pentru două investiţii majore în domeniul turismului şi agrementului. Este vorba de proiectul privind „Centrul Internaţional Constantin Brâncuşi – Centrul Turistic Interactiv” şi de proiectul „Centrul Turistic pentru Agrement şi Sport”.
Comandat de PSD Dolj, CUI mandatar financiar 11160007. Executat de SC Inter Regional Media SRL – D