luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Parcul „Puşkin”, reabilitat şi inaugurat

Parcul „Puşkin” a fost inaugurat, vineri, de autorităţile locale, după ce a fost reabilitat timp de circa două luni. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 400.000 de lei şi a inclus schimbarea mobilierului urban, a stâlpilor de iluminat, plantarea de gazon şi instalarea unui sistem de irigat. Tot vineri, au demarat şi plantările de toamnă, prima zonă vizată fiind Calea Bucureşti.

Parcul „Puşkin”, a cărui reabilitare a început în luna august, a fost inaugurat, vineri, de către autorităţile locale. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a detaliat costurile investiţiei şi a explicat ce s-a schimbat la acest parc.

În ultima perioadă s-a lucrat intens în această zonă, inclusiv străzile şi aleile din jurul Parcului „Puşkin”. Astăzi putem să inaugurăm părculeţul. Este o investiţie de aproximativ 4 miliarde de lei vechi care a constat în schimbarea tuturor băncilor care sunt noi, a coşurilor de gunoi. Stâlpii de iluminat au fost preluaţi din Parcul „Nicolae Romanescu” şi, bineînţeles, aranjaţi încât să apară frumos. Sistemul de irigat peste tot prin părculeţ, s-a pus gazon şi, de asemenea, au mai fost amplasate statui. Toaletele au fost ecologizate şi s-a mai lucrat puţin şi la locurile de joacă, astfel încât parcul, acum, să se prezinte în condiţii foarte bune”, a explicat primarul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Au început plantările de toamnă

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat şi faptul că angajaţii din subordinea primăriei au început plantările de toamnă, aceştia axându-se, în primă fază, pe plantări în zona Calea Bucureşti. Primarul a explicat că tot arborii de pe această mare arteră vor fi schimbaţi şi cei care vor putea fi salvaţi vor fi replantaţi în alte cartiere.

Am început şi plantările de toamnă. Am început, cum era şi firesc, cu Calea Bucureşti, care a fost supusă unui întreg proces de reamenajare, aşa cum aţi observat, în ultimii ani. Acum, schimbăm copacii de pe Calea Bucureşti şi deja au început să se planteze paltini roşii, catalpe şi platani, într-un număr foarte mare, urmând ca toţi arborii să fie înlocuiţi în perioada următoare, pentru că sunt arbori de esenţă slabă, care se umpleau de omizi şi care nici nu arătau foarte bine. Cei care pot fi salvaţi, probabil că vor fi plantaţi în alte cartiere, dar Calea Bucureşti trebuie să rămână un bulevard de referinţă al Craiovei”, a mai precizat Lia Olguţa Vasilescu.

Politica