sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

481 locuri la licee rămase neocupate în urma repartizării computerizat

În urma repartizării computerizate care a avut loc pe data de 19 iulie, pentru cele 4.144 de locuri, au candidat 3.682 de elevi. Multe dintre locuri au rămas, însă, neocupate, iar elevii sunt aşteptaţi să se înscrie pentru a doua etapă de repartizare în învăţământul liceal.

În urma repartizării, 16 eleviau rămas nerepartizaţi. În perioada imediat următoare, 21-29 iulie, toţi acei elevi care au fost repartizaţi îşi vor depune dosarele la unităţile de învăţământ, acolo unde au optat şi au fost admişi. Tot în perioada imediat următoare, 20-29 iulie, debutează etapa a doua de repartizare în învăţământul liceal şi putem spune că la nivelul judeţului nostru au rămas un număr de 19 locuri la învăţământul vocaţional, un număr de 481 de locuri la învăţământul liceal, dar şi 566 de locuri la învăţământul profesional. Aşa că, toţi acei elevi care nu au optat până acum, îi aşteptăm săşi depună dosarele, să participle la această etapă de repartizare computerizată, pe de altă parte, de înscriere la nivelul unităţilor de învăţământ vocaţional sau învăţământ liceal”, a declarat Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct, ISJ Dolj.

C. N. Fraţii Buzeşti, locul trei la nivel naţional

În ceea ce priveşte clasamentul unităţilor de învăţământ, la nivel naţional, Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti ocupă un loc fruntaş, care face cinste judeţului nostru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Educaţiei Naţionale a emis şi un clasament al unităţilor de învăţământ. Ne bucurăm în continuare că ne situăm pe podium între elitele unităţilor de învăţământ la nivel naţional, pe locul 3. Iată că, confirmă încă o dată, Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti, cu cea mai mare medie de admitere. Practic, aici situăm ca ultimă medie de admitere, la clasa de matematică-informatică bilingv engleză, ultima medie fiind 9,85, pe primul loc situându-se Colegiul Naţional Sfântul Sava cu 9,90 dar şi Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa cu 9,89. De altfel, cele două unităţi de învăţământ sunt rivalele Colegiului Naţional Fraţii Buzeşti de foarte mulţi ani, în acest clasament Fraţii Buzeşti ocupând şi locul 5, dar şi alte două locuri până la 50 unde doar Colegiul Carol I se mai situează în aceste locuri. Putem spune că ne mândrim pentru că în aceste 50 de locuri sunt judeţe care nici măcar nu au intrat în acest clasament, vorbim de Timiş, vorbim de Arad, dar şi judeţul Cluj se află abia pe locul 50”, a spus Nicuşor Cotescu.

Inspectorul a dat asigurări că în perioada următoare se vor lua toate măsurile necesare pentru a convinge elevii să se înscrie la o unitate de învăţământ şi a urma cursuri liceale sau profesionale.

La nivelul judeţului Dolj, ultima medie de admitere a fost 2,20, la Liceul Amărăştii de Jos, dar sunt şi unităţi de învăţământ care nu şi-au completat toate locurile.

Copiii care nu-şi depun dosarele, nu sunt înmatriculaţi la nicio unitate de învăţământ şi vom face toate eforturile pentru a convinge atât familia cât şi elevii să vină săşi depună dosarul la aceste unităţi de învăţământ, să participe în etapa a doua, să participle în etapa a treia, pentru că intereseul nostru este de a cuprinde toţi elevii în învăţământul liceal sau profesional”, a precizat Nicuşor Cotescu.

 

Politica