CJ Dolj a prelungit, oficial, în cadrul şedinţei ordinare de joi, contractele ce vizează reabilitarea Ambulatoriului de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi cel al construirii Centrului Turistic pentru Agrement şi Sport. La primul, mai este nevoie de lucrări suplimentare care trebuie licitate, executate şi recepţionate, iar la cel de-al doilea trebuie obţinută autorizaţia de securitate la incendiu, chiar dacă acesta a fost inaugurat deja, şi mai este nevoie şi de o rampă pentru persoane cu dizabilităţi. Totodată, consilierii au votat, în cadrul şedinţei, şi criteriile şi procedura de selecţie pentru funcţia de administrator public.
Contractul de lucrări pentru ambulatoriul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova va fi prelungit până la 31 august 2017. Decizia a fost luată de consilierii judeţeni, joi. Practic, acest proiect se află pe lista celor care ar fi trebuit încheiate la 30 iunie şi care au fost „păsuite” să nu dea înapoi banii europeni cheltuiţi până la 31 decembrie 2015.
Ambulatoriul, prelungit până la 31 august 2017
„Motivele pentru care îndeplinirea obiectivelor şi indicatorilor precum şi asigurarea funcţionalităţii acestora nu s-a putut realiza până la 30.06.2016 s-au datorat, pe de-o parte, dificultăţilor întâmpinate în contractarea execuţiei lucrărilor şi, pe de altă parte, problemelor generate de neîndeplinirea, sau împlinirea defectuoasă, a obligaţiilor contractuale de către prestatorii de servicii de proiectare, situaţii ce nu au fost sub controlul beneficiarului, Consiliul Judeţean Dolj”, se arată în raportul ataşat proiectului de hotărâre.
Practic, a fost vorba despre unele lucrări suplimentare solicitate de către ISU „Oltenia” pentru a îndeplini cerinţa legală de constituire a Ambulatoriului într-un compartiment distinct de incendiu, separat de Spitalul de Urgenţă. Lucrările fac obiectul emiterii unei noi autorizaţii de construire.
Conform termenelor estimate, pe 7 iulie ar fi trebuit să se obţinută autorizaţia amintită, până la 1 octombrie să se încheie contractul pentru noile lucrări, în urma unei proceduri de achiziţii, la 31 mai 2017 să se încheie aceste lucrări, la 30 iunie 2017 să se recepţioneze, iar la 31 august 2017 să se obţină autorizaţiile necesare pentru a funcţiona legal.
Estimativ, lucrările costă 1,6 milioane de lei, iar suma de bani va fi suportată bugetul judeţului.
Centrul Turistic, în regulă până la 1 noiembrie 2016
Un alt contract prelungit este cel de la Centrul Turistic pentru Agrement şi Sport, inaugurat recent de CJ Dolj. „În prezent, se efectuează demersuri pentru obţinerea autorizaţiilor de funcţionare în conformitate cu prevederile legale în vigoare, inclusiv autorizaţia de securitate la incendiu pentru Centrul Turistic pentru Agrement şi Sport, însă acest lucru nu presupune eforturi financiare suplimentare pentru CJ Dolj”, se arată în raport. Aşadar, proiectul va fi prelungit până la 1 noiembrie 2016, cu următoarele termene estimate: 1 septembrie 2016 – obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu emisă de către ISU „Oltenia”; 1 noiembrie 2015, obţinerea celorlalte autorizaţii necesare în vederea funcţionării în conformitate cu prevederile legale.
Totuşi, în cadrul şedinţei, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a explicat că acolo mai este nevoie de încă o construcţie, lucru care nu apare în raportul citat mai sus.
„Acolo urmează să mai fie construită o rampă pentru persoanele cu handicap care să poată să ajungă la instalaţiile de recuperare. La vremea respectivă, arhitectul nu era obligat să le treacă în proiect şi s-a scăpat acest lucru. Am zis că mai bine rămânem cu el aşa-zis neterminat decât să vină alte controale, apoi, şi să fim în neregulă”, a declarat Prioteasa. Consilierul PNL, Isidor Răducea, a sesizat conţinutul raportului. „Aici scrie clar că trebuie să obţinem o autorizaţie de securitate în incendiu emisă de ISU Oltenia. Întrebare: în acel centru, în momentul de faţă, se antrenează copiii fără autorizaţie? Nu ştiu dacă este în regulă”, a întrebat Răducea. Ileana Măjină, directoarea Direcţiei de Afaceri Europene, i-a răspuns acestuia. „Aşa cum am explicat şi la comisie, este necesar acum acest aviz ISU. Noi avem hârtie scrisă de la ISU Oltenia, la depunerea documentaţiei şi începerea proiectului, până în primăvara acestui an, în care ni s-a comunicat că nu este necesar avizul ISU. După ce a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor, ISU a revenit şi ne-a cerut în primăvara aceasta să obţinem aviz ISU. Noi am depus documentaţia pentru avizul ISU”, a spus Măjină. Răducea a revenit: „Întrebarea e foarte simplă: copiii se antrenează în acest centru fără să existe o autorizaţie de funcţionare ISU? Atât. Da sau nu”. Măjină i-a spus consilierului că nu poate răspunde la această întrebare. „Nu pot răspunde la această întrebare, dacă este domnul Bogdan Pâncu (director CSJ Știinţa „U” Craiova – n.r.), pentru că, din punct de vedere al echipei de implementare a Consiliului Judeţean, acest obiectiv a fost predat clubului sportiv. Despre activităţile care se desfăşoară acolo nu putem să vă vorbim”, a încheiat Măjină.
Reprezentanţii ISU Dolj au declarat că a fost depusă deja, de către Consiliul Judeţean Dolj, documentaţia pentru obţinerea avizului, specialiştii de la Avizare urmând să verifice dacă cele semnalate în documente corespund cu ceea ce se regăseşte în teren.
Centrul Turistic pentru Agrement şi Sport, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Dolj, a fost inaugurat oficial la sfârşitul lunii iunie. Lucrările la centru, care a costat 3,7 milioane de euro (50% fonduri UE, 50% fonduri proprii ale CJ Dolj) au demarat în martie 2015 şi au fost executate de asocierea de firme Recon SA – SC MSPORT PRO SRL. Obiectivul, care reuneşte, printre altele, săli de fitness, de masaj, de biliard, dar şi piste de bowling şi atletism şi terenuri de fotbal, handbal, tenis şi volei, va fi administrat de Clubul Sportiv Judeţean Știinţa „U” Craiova , însă este deschis pentru toţi craiovenii.
Consilierii au aprobat criteriile de selecţie pentru administratorul public al judeţului
Consiliul Judeţean Dolj va avea şi un administrator public. Consilierii judeţeni au aprobat criteriile şi procedura de organizare şi desfăşurare a concursului de ocupare a postului vacant de administrator public, la care consilierul PNL Nicolae Giugea a avut o observaţie. „La criteriile specifice de selecţie a candidaţilor se spune că trebuie să aibă master în domeniul studiilor absolvite sau în domeniul administraţiei publice. Vreau să vă spun că este o limitare a accesului la concurs a unor persoane care depăşesc o anumită vârstă fiindcă masterul nu a fost obligatoriu decât după ce am intrat în procedura Bologna”, a spus Giugea. După mai multe discuţii, acesta a primit o explicaţie finală. „Am promis un răspuns. Legea Educaţiei Naţionale spune că diploma de absolvire sau de licenţă a absolvenţilor învăţământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master pe specialitate. Aşa că nu e nicio restricţie”, a explicat secretarul CJ Dolj, Gheorghe Barbărasă.