sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Silviu Lung, cel mai longeviv antrenor al CSU

Fostul portar al Științei, acum antrenor al goal-keeper-ilor din Bănie, se află pe banca actualei formații a Craiovei, încă din liga a II-a. Mai precis, odată cu numirea ca tehnician principal a lui Ovidiu Stângă, imediat după demiterea lui Erik Lincar.

De atunci, Lung senior a rămas antrenor cu portarii în toate mandatele. După Stângă a urmat Gabi Balint, apoi Jeri Gane, tandemul Sorin Cîrțu – Emil Săndoi, Săndoi singur, iar acum Daniel Mogoșanu – Victor Naicu.

Silviu Lung senior are, totodată, și cele mai multe sezoane ca fotbalist pentru Universitatea Craiova. Dintre cele 16 campionate cât a evoluat pentru fosta Știința, fostul mare portar, în 14 a jucat consecutiv, în perioada 1974-1975, iar apoi după Revoluție, în anii 1992-1994, alte două campionate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 Ca jucător se poate lăuda cu cele mai mari performanțe ale Universității câștigând două titluri, cinci Cupe ale României și prezențe în marile meciuri din Cupele Europene, dar și participant la C.E. din Franța 1984, la actuala formație se poate spune că a schimbat cei mai mulți antrenori.

Evident vina nu îi aparține, ci mai degrabă se poate spune că și-a făcut datoria cum trebuie, nimeni neavând ce să îi reproșeze.

De fapt, portarii pe care i-a pregătit seniorul familiei Lung la CSU, cei care au jucat titulari nu au fost vinovați de rezultatele echipei. Aici îi enumerăm pe Brac, titular incontenstabil în liga secundă, iar apoi Bălgrădean. Nici Irimia, care, ca niciunul dintre cei trei enumerați, nu se mai află la CSU, nu s-a făcut vinovat de pierderea punctelor.

Acum, sub comanda lui Lung se află Straton, care deși nu a apărat decât în două partide în acest an competițional, în Cupa Ligii la Ovidiu cu Viitorul și apoi în Cupa României la Bacău cu SCM-ul local, acesta a dovedit că deși nu are jocuri în picioare se poate pune bază pe el, acum fiind titularul cert al grupării craiovene.

 

  

  

Politica