sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Percheziții în România și Franța. Polițiștii craioveni colaborează cu autoritățile franceze

Telefoane mobile, dvd-player si sisteme home cinema, ceasuri barbatesti de lux, dar si suma de 23.000 euro au fost confiscate de către polițiștii craioveni în urma unor percheziții la membrii unei grupări care se ocupa cu traficul de persoane. 18 membri ai grupării, dintre care 7 în România și 11 în Franța, au fost duși la audieri, dar și 8 martori și 4 copii minori, aceștia urmând a fi încredințați unor membri ai familiei sau repatriați.

Suspecții sunt acuzați că trimiteau copii la cerșit și furat.

În total s-au făcut 14 percheziții domiciliare, 10 în România și patru în Franța într-un dosar penal înregistrat la Tribunalul din Meaux – Franța și instrumentat de Poliția Judiciară a Jandarmeriei Naționale Franceze. Concret, din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 – 2015, principalii membri ai grupării ar fi racolat persoane din România pentru a se deplasa cu mai mulți copii minori în Franța, unde erau instruiți și trimiși să cerșească și să fure, de regulă din buzunare. Aceștia ar fi acționat în general în parcul de distracții Disneyland Paris, în trenurile de mare viteză care circulă pe teritoriul Franței, dar și în locurile foarte aglomerate (metrou, piețe publice etc.). Anchetatorii mai arată că unii dintre copii strângeau uneori din cerșit și furat până la 7 mii de euro pe zi. Pe parcursul cercetărilor, s-a stabilit că unii copii ar fi strâns în anumite zile până la 7.000 de euro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După audieri, suspecții vor fi prezentați magistraților, cu propunere de luare de măsuri privative de libertate în vederea continuării cercetărilor, respectiv a predării lor autorităților franceze.

Politica