vineri, octombrie 4, 2024

Ultima ora

Sport

24 de ore pline de activitate pentru polițiștii mehedințeni

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri, mehedințeni, au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere și respectarea regulilor de circulație pe drumurile publice de către toți participanții la trafic

Ofițerii și agenții de poliție au urmărit conștientizarea conducătorilor de autovehicule și a pasagerilor asupra importanței utilizării centurii de siguranță, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulația pietonilor, oprirea, acordarea de prioritate, consumul de alcool și starea tehnică a autovehiculelor.

Polițiștii au controlat 238 autovehicule și au legitimat un număr de 284 persoane, constatând 176 abateri la regimul circulației pe drumurile publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Au fost sancționați 27 de conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea străzii, precum și 22 de pietoni care au traversat prin locuri neamenajate în acest sens.

Totodată polițiștii au aplicat 22 sancțiuni șoferilor care depășit viteza legală pe diferite sectoare de drum și 20 de conducători auto care nu purtau centura de siguranță.

Polițiștii au mai aplicat 8 sancțiuni contravenționale pentru lipsa documentelor, iar 6 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru opriri neregulamentare.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de 28.435 lei.

Polițiștii au reținut în vederea suspendării sau anulării 53 permise de conducere (27 numai pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor) și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic și prevenirea accidentelor de circulație, poliția rutieră va continua acțiunile pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Politica