marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Accident grav cu un microbuz în Olt. 12 persoane au ajuns la spital

Un microbuz în care se aflau 20 de persoane a fost implicat, sâmbătă seara, în jurul orei 22.00, într-un accident rutier pe drumul județean DJ 546, între localitățile Coteana și Brebeni, din județul Olt, la circa 15 kilometri de municipiul Slatina, 10 dintre persoanele din microbuz fiind transportate la spital, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. Microbuzul venea de la Drăgneşti-Olt şi transporta la Slatina, în special, persoane angajate ale societăţilor de pe platforma industrială a municipiului. Oamenii urmau să intre în schimbul III.

Apelantul Numărului Unic 112 a anunțat patru victime rănite ușor.
În sprijinul persoanelor rănite au intervenit echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Olt și ale SMURD care au transportat 10 dintre persoanele aflate în microbuz la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Persoanele implicate în accident aveau răni și traumatisme ușoare, viața lor nefiind pusă în pericol. În microbuz nu se aflau copii. Echipajele specializate care s-au deplasat la fața locului au găsit microbuzul, în care se aflau 20 de persoane, răsturnat în afara carosabilului, toți pasagerii reușind să iasă din microbuz înainte de sosirea salvatorilor. După executarea triajului, s-a constatat că sunt rănite mai mult de zece persoane, fiind solicitată în sprijin și autospeciala SMURD pentru transport victime multiple. Ambulanțele au transportat la UPU Slatina zece răniți, șase bărbați și patru femei, cu vârste cuprinse între 19 și 55 de ani, fără răni sau traumatisme care să le pună viața în pericol. La fața locului a mai fost asistată o femeie, în vârstă de 20 de ani, cu agitație, care a refuzat transportul la spital. La aproximativ o oră de la producerea accidentului, la UPU Slatina s-au mai prezentat doi bărbați, de 29 și 45 de ani, ambii din comuna Coteana, cu traumatisme minore care nu au necesitat internare.

Ieri, în jurul orei 11, din cele 12 victime care au ajuns la spital, doar un bărbat, în vârstă de 42 ani, din comuna Mărunței, a rămas internat pe secția Ortopedie, cu fractură de umăr drept. Persoana rămasă sub supraveghere medicală este dintre pasagerii din microbuz.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polițiștii au stabilit că microbuzul a fost acroșat de un automobil, a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat. Automobilul care a lovit microbuzul era condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Slatina. Acesta s-a angajat în depășirea microbuzului, iar la revenirea pe sensul de mers a acroșat microbuzul în partea din stânga-față. Microbuzul a ieșit de pe partea carosabilă și s-a răsturnat. În această cauză poliția efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

 

Politica