marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Votați pentru fotbal!

La finele acestei luni, AJF Dolj își va alege noul președinte. După patru ani de la câștigarea funcției de către Silviu Bogdan, și încă nou luni de la intrarea în sediu, Doljul își va alege iar primul om. Mulți doresc această funcție. Printre candidați, actualul președinte Silviu Bogdan, Fane Văduva, reprezentant al fotbalului feminin și fosta glorie a Craiova Maxima Ion (Gheorghiță) Geolgău. Un alt candidat, fostul președinte, Nicu Neagoe s-a retras din acțiune mențioînd: „E greu să lupți împotriva unui partid!”. Aici făcea referire la candidatul Fane Văduva, consilier județean al PSD, iar majoritatea echipelor județene sunt conduse de primari ai partidului social democrat.

Alegerile vor fi unele libere, în fiecare conducător va fi liber să aleagă ce dorește. Asta dacă nu se va întâmpla ca la FRF cei cu drept de vot să facă ce vrea partidul. Asta a relevat-o chiar Nicu Neagoe, fost președinte: „Mi-a fost scârbă să particip pentru a se întâmpla ca la FRF, când s-a ales politic și rezultatele se văd!”

În ce privește actuala conducere, cei vor vota, trebuie să țină cont de ce a făcut. Silviu Bogdan, ajutat de vicepreședinții, Ion Oprescu și bogdan Pâncu, dar și de comisiile abilitate, unde jurisdicția și-a făcut datoria și au realizat foarte multe. Este vorba de comisiile de disciplină, unde activează avocații.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Față de predecesori, actula conducerea a realizat foarte multe lucruri în favoarea echipelor. A comasat liga a VI-a cu liga a V-a pentru a micșora distanțele și totodată cheltuielile echipelor. La liga a IV- a micșorat numărul formațiilor pentru a crește calitatea, urmând a juca play-off și play-out. La nivel de juniori, a schimbat regulamentul, nu se mai joacă în deschidere la prima liga județeană, ci s-a orientat pe criterii zonale, să fie cât mai aproape de localitățile din care fac parte. Aici a permis să joace atât formații cu echipe din liga a IV-a ori a V-a.

De aproximativ patru ani, de când conduc actuali șefi ai AFJ în care îi enumerăm pe Silviu Bogdan, președinte, Bogdan Pâncu și Ion Oprescu, vicepreședinți, ori oamenii cei mai aproape de delegații echipelor, Cornel Roman și Aurel Barbu, Doljul se poate lăuda cu promovări succesive la nivel de campioană a județului în liga a III-a.

Așa că, actuala conducere trebuie și mertiă să fie votată și pentru următorul mandat. De ce? Pentru că fotbalul doljean merită continuitate, performanță și nu trebuie să fie politizat, precum FRF-ul. Mai ales că Văduva Ștefan este susținut politic, nicidecum de vreun rezultat sportiv, până în prezent. În urma cu câțiva ani, ca aliat al primarului din Sopot, și el pesedist, formația localității respective a dat chix, în două rânduri, la barajul de promovare în liga a treia, deci fără roade sportive!   

Politica