sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Mogoşanu, la ora concluziilor

Formaţia craioveană se apropie de finalul celui de-al doilea, şi implicit ultimul, stagiu de pregătire al iernii, desfăşurat în Antalya. Plecată încă de pe 12 ianuarie în Turcia pentru primul cantonament, iar acum a revenit de pe 25 ianuarie pentru stagiul secund, CSU Craiova a cunoscut o perioadă intensă de antrenamente, care au avut scopul de a o pregăti serios pentru a doua parte a sezonului, unde, deşi nu mai are un obiectiv clar pentru care să se bată, trebuie să-şi repare imaginea din prima jumătatea a campionatului, însă aflată în nişte condiţii mult mai dificile. Noul cuplu de antrenori, Mogoşanu – Naicu, şi-au făcut datoria de tehnicieni până acum în pauza competiţională, iar echipa a arătat relativ bine în timpul jocurilor amicale, chiar dacă nu a rupt gura târgului. La final de cantonament, Daniel Mogoşanu a oferit concluzii referitoare la întreaga perioadă de pregătire, într-un interviu declarat pentru site-ul oficial al clubului oltean. Tehnicianul craiovenilor spune că este mulţumit de comportarea elevilor săi în timpul şedinţelor de pregătire, văzând o schimbare pozitivă în rândul grupului. “Sunt mulţumit de modul în care s-a pregătit şi a reacţionat la cerinţele mele echipa, chiar aş putea spune că am sesizat o schimbare pozitivă a grupului vis-a-vis de perioada anterioară, ceea ce mă bucură foarte mult”, a declarat Mogoşanu. Legat de bilanţul formaţiei din Bănie în meciurile amicale, două victorii, o remiză şi trei înfrângeri, antrenorul Craiovei a precizat că nu îl interesează rezultatele, ci pune accent mai mult pe maniera în care au evoluat jucătorii săi. “Din punctul meu de vedere aş prefera să le caracterizez sub altă formă, nu cea a rezultatelor. Ci a conţinutului, şi mă refer la calitatea jocului, la formele lui, modul cum am încercat să schimbăm jocul. Sunt foarte multe plusuri, există însă şi minusuri care trebuie remediate cât mai repede. Dar in principiu sunt foarte multe lucruri pozitive, ceea ce mă bucură. Sper ca în perioada scurtă pe care o mai avem până la începerea campionatului să remediem deficienţele şi să arătăm cât mai bine în prima etapă”, a spus antrenorul craiovean. “Ultimul joc cu Slovan Bratislava m-a mulţumit cel mai mult. Echipa a arătat un joc solid, exact, cu multe aspecte pozitive, fără situaţii în care să ezităm. E adevărat că numărul ocaziilor nu a fost foarte mare, dar de la început până la sfârşit echipa a avut o cadenţă foarte bună”, a adăugat Mogoşanu.

“Principalul câştig este grupul”

Un aspect favorabil observat de tehnicianul craiovean la finalul stagiilor de pregătire în evoluţia echipei este grupul care a reuşit să se formeze. “Principalul câştig este grupul, pentru modul în care a acţionat la cerinţele mele. V-am spus că am sesizat o schimbare mare în ceea ce priveşte percepţia asupra antrenamentelor, a jocului”, a afirmat Mogoşanu. Nu totul a fost însă roz în această perioadă, există şi aspecte care au nemulţumit staff-ul tehnic. “Sunt mici detalii care trebuie puse la punct. Totuşi, cred că am gestionat bine această perioadă, mai ales că trei dintre jucătorii de bază au fost la echipa naţională. Mă bucur pentru ei, dar mi-aş fi dorit să fie alături de noi să punem la punct detaliile de joc. Am avut la dispoziţie un grup restrâns numeric, pentru cele trei meciuri am avut la dispoziţie 12 jucători cu maturitate, restul fiind juniori din cadrul Centrului, care au şi evoluat în aceste meciuri”, a menţionat unul dintre tehnicienii Craiovei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Popov revine până la finalul lui februarie, Kay este în recuperare

Doi dintre jucătorii de bază ai Craiovei nu au putut efectua pregătirea la capacitate în maximă din cauza unor probleme medicale. Atât Popov cât şi Kay n-au evoluat în partidele amicale din cele două cantonamente, pentru a evita orice risc. “Popov s-a antrenat la parametrii normali, însă nu are încă voie să intre în meciuri pentru a evita contactul direct cu adversarii. Va reveni pe teren la finalul lunii februarie. Iar Kay, cu probleme medicale anterioare, încă nu a fost recuperat sută la sută. A apărut într-un singur joc timp de 70 de minute. De menţionat că după aceste două stagii nu există niciun accidentat, ceea ce este foarte important. E lucrul care bucură cel mai mult: nu e niciun accidentat, iar băieţii au continuitate în pregătire şi jocuri”, a precizat Mogoşanu. În schimb, le-au fost acordate mai multe minute jucătorilor tineri veniţi de la echipa secundă. Unul dintre cei remarcaţi în timpul partidelor amicale a fost Măzărache, care a contribuit constant în faza ofensivă. “Au început să înţeleagă rigorile şi cerinţele Ligii 1. Sper ca într-o perioadă scurtă de timp, unul sau doi dintre ei să facă pasul la echipa mare. Măzărache este un jucător cu o viteză extraordinară. Ne va ajuta mult. Mai sunt multe de pus la punct, este un tânăr care nu a evoluat până acum decât la nivelul ligii a treia. Dacă va învăţa anumite lucruri, Măzărache va fi un jucător de viitor”, a mai declarat Mogoşanu, fostul antrenor al satelitului craiovean. Despre o posibilă pereche Ivan -Burlacu în atacul Craioveni, acesta a spus: “Este posibil, dar trebuie să muncească zi de zi, să fie serioşi şi să înmagazineze cât mai multe cunoştinţe. Ivan deja a făcut pasul spre echipa naţională, şi Burlacu are calităţi, dar va trebui să muncească mult mai mult pentru a veni rapid aproape de nivelul echipei”.

Pe ultima sută de metri, înainte de reluarea campionatului

Mai este puţin până când campionatul Ligii I va fi reluat, iar CSU Craiova va primi vizita formaţiei Petrolul Ploieşti, pe data de 14 februarie. Până atunci, staff-ul tehnic conturează ultima parte a pregătirii de iarnă, ca la ora primului meci echipa să ruleze la cel mai bun nivel. “Avem 7 zile de antrenamente, vor reveni şi băieţii de la echipa naţională – Ivan, Mateiu şi Vătăjelu, iar împreună să punem la punct detaliile legate de organizarea jocului”, a declarat Mogoşanu, care speră la un fotbal ofensiv în primele etape din partea echipei sale, fără să se gândească la un obiectiv măsurabil în puncte. “Ne propunem să jucăm un fotbal cât mai bun, ofensiv şi agresiv. Este important primul joc de campionat, cu Petrolul, trebuie să-l câştigăm neapărat. Suntem adepţii politicii paşilor mărunţi, în care vrem să gestionăm bine fiecare zi, fiecare antrenament, astfel încât la ora meciului să fim în cea mai bună formă şi să câştigăm cele trei puncte”, a încheiat antrenorul.

Remiză albă cu Slovan Bratislava

Craiovenii au disputat, miercuri seara, ultimul amical din cantonamentul susţinut în Antalya, împotriva ocupantei locului secund în prima ligă din Slovacia, Slovan Bratislava. Meciul s-a încheiat cu o remiză albă, în ciuda ratărilor lui Măzărache, Băluţă sau Dumitraş, care ar fi putut aduce ceva mai mult din acest joc pentru formaţia craioveană. CSU Craiova a evoluat în faţa slovacilor cu următoarea formulă: Straton (59 Vlad) – Achim (59 Hreniuc), Iliev (48 Dumitraş), Acka, Izvoranu – Băluţă (75 Petre), Zlatinski, Madson, Bancu (86 Burlacu) – Nuno Rocha, Măzărache (59 Hergheligiu). „A fost un joc de care ne-am temut, nu atât din prisma valorii adversarului, ci a faptului că vedeam după acumulări fizice specifice perioadei, chiar ieri având un antrenament fizic de intensitate foarte mare. Există o oboseală fizică şi psihică, dar cu toate acestea consider că am făcut un meci foarte bun, am avut ocaziile cele mai clare şi mă bucur că am terminat meciul fără accidentaţi. Suntem pe drumul cel bun, avem posesie, controlăm jocul, ne trebuie însă mai multă concentrare la finalizare pentru că ocazii avem şi e păcat că nu reuşim să marcăm“, a declarant Victor Naicu, antrenorul echipei craiovene. Gruparea olteană mai avea programat un amical în stagiul din Antalya, cu Sioni Bolnisi, dar acesta a fost contramandat la cererea staff-ului tehnic. Astăzi, delegaţia craioveană se va întoarce în ţară pentru a pregăti prima partidă oficială a anului.

 

 

Politica