duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Sinistraţii din Gorj vor să vândă casele de la guvern

Primarul oraşului Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu, este revoltat că zeci de sinistraţi care au primit locuinţe, nu le folosesc, însă vor să le vândă. Primăria vrea ca toate casele nelocuite să fie trecute în domeniul public al instituţiei, apoi să fie oferite către persoanele nevoiaşe din localitate. Peste 20 de locuinţe destinate sinistraţilor din Roşia de Amaradia ar putea fi oferite nevoiaşilor. Din cele 58 de case construite special în satul Cojani pentru sinistraţi, doar 36 sunt locuite în acest moment. Între timp, unii sinistraţi vor să se îmbogăţească de pe urma imobilelor pe care le-au primit de la guvern.

“Am avut o mulţime de intenţii în felul următor: nu mi se pare corect ca din banii guvernamentali să faci o afacere. Adică, ţi-a fost dat, tu sinistrat de la Roşia sau de la Bustuchin, din bani guvernamentali, ţi s-a dat o locuinţă şi tu nu profiţi de ea, în sensul bun al cuvântului, ba chiar vrei s-o vinzi”, a declarat, pentru Radio Târgu Jiu, Mihai Mazilu, primarul oraşului Cărbuneşti.

Locuinţele pe care sinistraţii vor să le vândă acum au fost ridicate în 2008, când zeci de familii au rămas fără acoperiş deasupra capului din cauza alunecărilor de teren din Bustuchin şi Seciuri. Guvernul a alocat atunci sume importante de bani pentru a le construi sinistraţilor aceste case.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Urgenţa numărul unu, sunt alegerile, trebuie să ne ocupăm de ele, dar cu siguranţă voi abuza de toate prerogativele legale pe care le am ca aceste case nelocuite, şi poţi să-ţi dai seama foarte simplu, utilităţi fiind zero sau aproape zero, să intre în domeniul public al Primăriei fiindcă sunt o mulţime de cazuri sociale în Cărbuneşti care, într-adevăr, au nevoie de o locuinţă”, a declarat Mihai Mazilu.

Persoanele care au primit o astfel de locuinţă nu s-au mutat în casele oferite de guvern şi au început să-şi reconstruiască gospodăriile afectate de alunecările de teren, iar acum vor să le vândă pe cele de la guvern. În tot acest timp, la Primăria Târgu Cărbuneşti vin zeci de solicitări de la persoanele fără adăpost pentru a primi o locuinţă socială.

 

 

Politica