marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

“Guşi-gol”, primul la licenţa B

Mugur Guşatu a dovedit la începutul acestui an cã stãpâneşte destul de bine şi teoria în cariera de antrenor. Sãptãmâna trecutã el a fost primul, din 104 participanţi, pe lista admişilor din cadrul Şcolii Federale de Antrenori, pentru tehnicienii care au obţinut licenţa B. Cu aceastã diplomã antrenorii licenţiaţi pot activa în sectorul juvenil, dar şi secund la liga a III-a. “A fost un examen dificil, mai ales cã au fost foarte mulţi cursanţi, care doreau sã facã o cariera de antrenor. Mã bucur cã am reuşit sã obţþin cea mai mare medie. Asta demonstreazã cã am fost capacitat pe toatã durata cursului. Mulţi din foşti şi actuali jucãtori au dat examenul, dar unii nu au fost chiar aşa de bine pregãtiţi sau concentraţi la ce trebuiau sã facã”, a spus Guşatu. Tehnicianul craiovean a luat nota 8,71, fiind urmat la 64 de sutimi de Andrei Creţu şi Marius Tirilã. În Top 10 al admişilor se mai regãseşte şi Marian Vãtavu, fost jucãtor la Dinamo şi în actualmente la divizionara B Chindia Târgovişte. De asemenea CSU l-a avut la examene pe Viorel Ferfelea, dar şi pe un alt fost jucãtor Ovidiu Dãnãnae, ambii admişi. Dãnãnae a promovat cu 7,56, iar sub Ferfelea s-a tras linie, nota sa fiind 6,79. Echipa a doua a CSU l-a avut reprezentant pe Alin Gavrilã, care a trecut testele cu 7,15. Din Bãnie a mai fost admis Florinel Luţã, antrenor la grupele de juniori de la GP Craiova, iar la douã lungimi sub linie se regãseşte Cosmin Fruntelatã, jucãtorul echipei din C4 ACSO Filiaşi. La examene au fost şi mulţi jucãtori care au activat în prima ligã din rândul celor admişi sunt Liviu Hapainã, fost la CS Mioveni, Bogdan Pãtraşcu (Sportul şi Dinamo), Cristi Brãneţ, fostul portar de la CSM Iaşi şi Bobi Verdeş, actualmente atacantul formaţiei din liga a III-a, seria a III-a, Sporting Turnu Mãgurele. La polul opus se regãsesc, portarul celor de la ASA Târgu Mureş, respectiv fostul jucãtor de la Unirea Urziceni, Epaminonda Nicu.

 

Guşatu, lider şi la juniori U-17

 

Pe lângã rezultatul la Şcoala Federalã de Antrenori, Mugur Guşatu s-a descurcat anul trecut excelent şi cu gruparea juniorilor U-17 pe care o antreneazã. Dupã 15 etape jucate în liga Elitelor, seria de vest trupa lui Guşatu se aflã pe prima poziţie, cu 39 de puncte la 5 distanţã de echipele Universitatea Cluj şi AFC Ardealul. Craiovenii sunt neînvinşi, iar pe 12 martie vor debuta în partea a doua a sezonului pe 13 martie, la ora 14, cu FC Braşov

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Am avut o primã parte a sezonului excelentã, asta şi datoritã faptului cã am fost concentraţi aproape meci de meci. Nu am pierdut nicio partidã şi asta nu poate decât sã ne bucure şi sã ne dea încredere cã vom continua la fel şi din martie, când se va relua campionatul. Sunt mulţumit de ce am realizat pânã acum împreunã cu bãieţii. Obiectivul nostru este sã jucãm un fotbal plãcut şi sã terminãm în primele echipe din ţarã”, a afirmat Guşatu.

Politica