marți, octombrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Distincţie pentru preşedinte

Muzeul Olteniei Craiova a găzduit, marţi, în Sala „Ștefan Ciuceanu”, vernisajul celei de-a VIII-a ediţii a Salonului Internaţional de Caricatură „Nicolae Petrescu-Găină”.

Cu această ocazie, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit o distincţie specială pentru susţinerea şi promovarea evenimentului cultural care reuneşte în cadrul expoziţiei de la Muzeul Olteniei lucrări ale unor artişti care provin din ţări de pe şase continente.

„Mulţumesc pentru această distincţie, care mă onorează şi pe care înţeleg să o primesc în numele unei întregi echipe, graţie căreia s-a construit această frumoasă tradiţie a organizării Salonului Internaţional de Caricatură.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am dorit să particip în mod special la deschiderea oficială pentru a mă bucura de o manifestare culturală de înaltă ţinută, dar şi pentru a mă întâlni cu bunul şi vechiul meu prieten, maestrul Gabriel Bratu.

Două instituţii importante ale Consiliului Judeţean Dolj, Muzeul Olteniei şi Muzeul de Artă, şi-au dat mâna pentru a pune în operă acest eveniment, care împlineşte, iată, zece ani de când este organizat sub diverse forme. În fiecare an, cele mai bune lucrări de caricatură din ţară şi din străinătate sunt expuse pe simezele Muzeului Olteniei. Această expoziţie se derulează în cadrul proiectului «Craiova – Capitală Europeană a Culturii 2021», cum, de altfel, toate manifestările culturale care sunt organizate de către instituţiile consiliului judeţean sunt dedicate acestui demers lăudabil al municipalităţii”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

La evenimentul inaugural au participat, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, directorul Muzeului Olteniei, Florin Ridiche, directorul Muzeului de Artă, Emilian Ștefârţă, şi vicepreşedintele Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România, Gabriel Bratu.

La Salonul Internaţional de Caricatură „Nicolae Petrescu-Găină” sunt expuse peste 130 de lucrări realizate de artişti din 15 ţări din Europa, America şi Asia, dar şi creaţiile graficianului craiovean Gabriel Bratu, celebrului caricaturist timişorean Ștefan Popa Popa’s, şi o selecţie de pagini realizate de artişti care au pierit în urma atacului terorist din 7 ianuarie a.c., asupra redacţiei publicaţiei franceze „Charlie Hebdo”, din Paris.

Politica