luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Practicantele de oină de la Progresul Băileşti au devenit campioane naţionale şi în sală

Fetele pregătite de Cristian Văduva au reuşit să aibă o prestaţie fără cusur la Campionatul Naţional de Oină în sală la fete juniori, desfăşurat recent la Timişoara. La toate cele trei categorii de juniori (3, 2 şi 1), echipa doljeană a urcat pe prima treaptă a podiumului. Competiţia s-a derulat în sistem fiecare cu fiecare, la juniori 3 CSM Progresul Băileşti trecând de CS Prima Prundeni Vâlcea, CS Hoina Craiova, CSM Progresul Băileşti, AS Ghiciulescu Hinova, CS Dacia Mioveni 2012, CS Avântul Curcani, CS Spicu Horia. Echipelor enumerate anterior li s-au mai alăturat, în întrecerea juniorior 2 şi 1, CS Biruinţa Gherăeşti. Cealaltă echipă de oină din Dolj, CS Hoina Craiova, n-a izbutit să obţină o clasare pe podium, ocupând locul patru la juniori 3, locul şase la juniori 2 şi locul cinci la juniori 1.

“Meciurile au fost foarte echilibrate, echipele – apropiate valoric. Fetele mele s-au impus la juniori 3 fără nicio înfrângere, la juniori 2 au avut o singură înfrângere şi la juniori 1 au avut un meci egal, din toate cele 21 de partide disputate la fiecare categorie. Aş dori să scot în evidenţă evoluţiile Doinei Cotocu – una dintre cele mai bune jucătoare de baston din ţară, căpitanului Andreea Vasilescu şi jucătoarei Rodica Coandă – cea mai bună trăgătoare în toate cele trei întrecerile. Suntem foarte mulţumiţi de aceste rezultate, dominăm în continuare întrecerea fetelor la nivel naţional şi asta ne motivează să performăm şi mai departe. Mulţumesc clubului băileştean care ori de câte ori are ocazia sprijină fetele pentru a participa la competiţii. De asemenea, există o persoană care de fiecare dată vine şi încurajează fetele sau le asigură câte o sponsorizare, ţin să-i mulţumesc lui Ionuţ Durlanu pentru acest lucru”, a declarat Cristian Văduva, antrenorul fetelor ce practică oina la CSM Progresul Băileşti.

Echipa doljeană a fost formată la juniori 3 din Singuran Izabela, Cotocu Bianca, Voicu Larisa, Baotă Emanuela, Manea Nicoleta, Totora Andreea, Drăghici Aurelia, Stănucă Andreea, Totora Andra, Vasilescu Andreea, Cotocu Doina şi Coandă Rodica. În ajutorul lor, pentru competiţiile de junioare 2 şi 1, s-au alăturat lotului Balaci Larisa şi Gogoşanu Diana.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

La anul se aşteaptă în premieră o competiţie de senioare

Pentru anul în curs, competiţiile naţionale de oină s-au încheiat, aşa că sportivele de la Băileşti vor intra într-un repaus competiţional. De la anul însă, o mare provocare le poate aştepta pe elevele lui Cristian Văduva, odată cu posibilitatea organizării de către federaţia naţională a primului Campionat Naţional de Senioare.

“Anul acesta nu mai sunt competiţii, dar la anul urmează să se ţină pentru prima dată Campionatul Naţional de senioare, având în vedere că la fete oina este introdusă din 2013, iar o parte din ele au terminat perioada de juniorat. Va fi pentru prima data în istorie când se organizează această competiţie şi, eventual, se va ţine şi Cupa României la senioare. Eu sper să participăm şi noi, dacă clubul ne asigură finanţarea necesară. În 2013 am fost prima echipă care a câştigat Campionatul Naţional la junioare 1, avem fete cu experienţă care sunt deja senioare şi pot fi reintegrate în lot”, a mai spus Cristian Văduva.

 

 

Politica