sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Merg mai departe în Cupa Cupelor

Handbalistele de la SCM U Craiova şi-au îndeplinit obiectivul pentru dubla cu Radnicki Kragujevac, din primul tur pe care l-au disputat în Cupa Cupelor, la debutul într-o competiţie europeană. În cele două partide jucate sâmbătă şi duminică în Sala Polivalentă din Bănie, craiovencele s-au impus în faţa sârboaicelor de fiecare dată, în primul meci cu 28 -22 (13-12) şi în jocul secund cu 28-24 (11-12). Astfel, echipa craioveană a obţinut calificarea în optimile de finală ale Cupei Cupelor. Pentru Craiova, în primul meci au punctat: Cătălina Cioaric (6), Ana Maria Horobeţ (5), Jelena Zivkovic (4), Daniela Băbeanu (3), Elena Florică (3), Alexandra Georgescu (2), Maria Ianaşi (2), Alexandra Iovănescu (2), Laurisa Landre (1). În timp ce în a doua partidă au marcat: Ianaşi (1), Horobeţ (4), Şelaru (2), Georgescu (2), J. Zivkovic (2), Landre, Băbeanu (4), Florica (6), Iovănescu (6), Cioaric (1).  

„Pentru mine este prima oară când sunt antrenoare la o echipă care joacă într-o Cupă Europeană. Felicit echipa pentru calificare, una muncită, pentru că, chiar dacă nu trebuia să avem emoţii, în primele reprize din fiecare joc ne-a bătut inima un pic, dar ne-am mobilizat şi am jucat la adevărata noastră valoare. Oaspetele au o echipă tânără, de perspectivă, care dacă vor rămâne împreună vor avea un cuvânt de spus”, a declarat Simona Gogîrlă, antrenoarea handbalistelor craiovene.

Următoarea etapă a Cupei Cupelor se va disputa în luna ianuarie. Până atunci SCM U Craiova va intra în pauză competiţională, nici în campionat nemaifiind etape de jucat până la finalul anului în curs.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eşec pe teren propriu pentru baschetbalişti

Echipa de baschet masculin a SCM U Craiova a suferit o nouă înfrângere duminică seara, în jocul de acasă cu BC Târgu Mureş, scor 82-90 (22-21, 20-21, 19-19, 21-29). După ce s-au ţinut aproape de adversari în primele sferturi ale partidei, craiovenii au slăbit ritmul în ultima parte a jocului şi i-au lăsat pe mureşeni să se desprindă pe tabelă, impunându-se în cele din urmă la opt puncte diferenţă. Este a doua înfrângere consecutivă din campionat pentru elevii lui Oliver Popovic, după cea de la Sibiu din urmă cu două etape. Craiova este clasată pe locul patru în ierarhie, iar în viitoarea etapă se va deplasa la U Cluj.

Altfel, echipele de volei ale SCM U Craiova, care au activat sâmbătă în campionat, au înregistrat rezultate în contrast. Băieţii lui Pascu s-au impus în faţa lui CS U Cluj cu 3-0, în timp ce fetele au pierdut cu Penicilina Iaşi la acelaşi scor.

 

Politica