joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Craiova, în straie de sărbătoare. Cu ce preţ?

Nu mai este mult pânã la sosirea sãrbãtorilor de iarnã. Deşi se spune cã cei mici se bucurã cel mai mult şi îl aşteaptã cu nerãbdare pe Moş Crãciun, nici cei mari nu se lasã mai prejos. Cu toţii ne bucurãm la sosirea sãrbãtorilor, de mesele îmbelşugate luate în familie şi de cadourile primite. Beculeţe şi ornamente pentru Crãciun care de care mai colorate au împânzit centrul Craiovei. De tot felul de ornamente sclipicioase şi colorate va avea parte pentru prima datã şi Centrul Istoric, care abia ce şi-a schimbat înfãţişarea. Municipalitatea s-a strãduit mai mult decât în anii trecuţi sã înfrumuseţeze oraşul în prag de sãrbãtori, însã cu toate acestea nimeni din Primãria Craiova nu ne-a putut oferi o informaţie concretã referitoare la decoraţiunile de Crãciun.

 

Radu Preda, city-manager- nu rãspunde

Schimbarea la faţã a urbei în acest an a început încã de la jumãtatea lunii noiembrie. Se preconizeazã cã inaugurarea decoraţiunilor se va face pe 1 decembrie, la fel ca şi în anii trecuţi. Însã nu ştim nimic cert, întrucât persoanele de contact din Primãrie fie sunt de negãsit, fie sunt mult prea ocupate pentru a discuta cu un reporter.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Contactat telefonic în urmã cu aproximativ trei zile, city-managerul Bãniei, Radu Preda, nu a rãspuns. I-am trimis chiar şi mesaje scrise prin care l-am informat cã doresc sã obţin câteva informaţii. Preda ,,s-a scuzat”, spunând cã este într-o şedinţã foarte importantã şi ,,nu poate comunica”. Asta, dupã ce, cu o zi în urmã, promisese cã mã va contacta. Se pare cã de când ocupã funcţia de city-manager, Radu Preda a devenit o persoanã mult mai ocupatã decât înainte şi mult mai greu de contactat.

 

Mâna dreaptã a primãriţei a uitat informaţiile la petrecere

Totuşi, pentru a arãta cã îi pasã cât de cât de presa localã, chiar dacã nu poate mereu sã comunice, Radu Preda a ,,plasat” mingea în curtea colegului, Ionuţ Pîrvulescu, purtãtorul de cuvânt al primarului Olguţa Vasilescu. Pîrvulescu, fiind şi el contactat telefonic de un alt reporter al cotidianului “Jurnalul Olteniei” a promis cã ne va furniza informaţiile solicitate în urmãtoarea zi, adicã sâmbãtã, 21 noiembrie. Aceasta pentru cã la ora la care a fost contactat, 14.33, angajaţii Primãriei de la Achiziţii, nu mai erau la serviciu. Ba mai mult, acesta a specificat cã va merge la o zi onomasticã, unde se va întâlni cu mai mulţi colegi care sunt informaţi în legãturã cu subiectul ornamentelor de Crãciun din oraş. Bineînţeles cã dupã atâta ,,informare”, Ionuţ Pîrvulescu nu a mai catadicsit sã-i rãspundã colegei mele, a doua zi, la telefon.

Concluzia o putem trage atât noi, cât şi dumneavoastrã, dragi cititori. Este greu, în ziua de astãzi, sã mai obţii vreo informaþie din Primãria Craiova, având în vedere cât de solicitaţi sunt cei care ne conduc oraşul, dar poate dupã atâtea petreceri şi-ar mai face timp şi pentru probleme cu adevãrat importante care au loc în urbe.

 

1,7 milioane lei, doar pentru iluminat

În şedinţa din 29 octombrie, consilierii locali au avut pe ordinea de zi suplimentarea sumelor pentru iluminat cu 1,7 milioane de lei, pentru realizarea iluminatului festiv din aceastã iarnã. În nota de fundamentare privind suplimentarea fondurilor se aratã:

„Iluminatul festiv este o componentã sezonierã a sistemului de iluminat care este utilizatã de sãrbãtori religioase sau cu prilejul anumitor evenimente importante din viaţa comunitãţii ( Zilele Municipiului, etc.). Conform art.9(3), capitolul IV, al contractului de delegare prin concesiune a serviciului de iluminat public din municipiul Craiova cu nr.48275/27.03.2015, concesionarul ( S.C.FLASH LIGHTING SERVICES S.A.) va înainta în fiecare an, pânã la sfârşitul acestuia, propuneri, concepte, soluţii tehnico-economice, proiecte privind iluminatul obiectivelor pe care Concedentul (MUNICIPIUL CRAIOVA) le doreşte înfrumuseþate prin iluminat artificial. Punerea în operã a acestor sisteme de iluminat permanente sau temporare se va face de cãtre Concesionar, urmând ca bugetele aprobate sã fie asigurate de Concedent. Autoritatea contractantã va achita contravaloarea lucrãrilor de montare, demontare, exploatare şi întreþinere a instalaþiilor. Având în vedere cele prezentate mai sus, pentru realizarea iluminatului ornamental-festiv din municipiul Craiova, în sezonul de iarnã 2015-2016, solicitãm suplimentarea fondurilor pentru activitatea de iluminat cu suma de 1 700 000 lei, la capitolul 70.02.06.20.01.03-Iluminat.”

 

 

Politica