miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

„Ziua Ștafetei – Acum decid eu”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt s-a alăturat în acest an proiectului desfășurat de Inspectoratul Școlar Județean Olt și Liceul Tehnologic Izvoarele, „Ziua Ștafetei – Acum decid eu”. Acțiunea celebrează dreptul tuturor tinerilor de a participa în societate și se desfășoară în fiecare an în luna noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a semnării Convenției privitoare la Drepturile copilului, din data de 20 noiembrie. Scopul activității este facilitarea participării copiilor și tinerilor la deciziile importante ce le pot influența viața și comunitatea în care trăiesc.    

Proiectul are in vedere crearea unui spațiu de explorare vocațională și de exprimare personală ce dezvoltă potențialul elevilor precum si facilitarea incluziunii sociale a copiilor şi tinerilor vulnerabili şi respectarea drepturilor acestora. Ziua Ştafetei este o iniţiativă ce se adresează tuturor categoriilor de tineri şi le valorizează dreptul la participare.    

Conceptul  este următorul: pentru o zi, tinerii „preiau” meseria visată, pe care au decis singuri că vor s-o experimenteze. Această zi specială este apoi pregătită și organizată atent în compania respectivă, astfel încât aceștia să o poată trăi la intensitatea maximă, să fie consultați în domeniul respectiv, să-și exprime propria lor viziune și să experimenteze cu adevărat acea meserie. Profesionistul care predă ștafeta va deveni mentorul tânărului, având rolul de a ghida și facilita reușita întregii experiențe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul proiectului, vineri, 20 noiembrie, 20 de elevi de la Liceul Tehnologic Izvoarele au fost salvatori pentru câteva ore. Micilor pompieri le-au fost prezentate autospecialele și echipamentele din dotarea pompierilor, activitățile pe care militarii le desfășoară pe parcursul unei ture de serviciu și au putut folosi echipamentele pompierilor profesioniști. Vizita a fost de bun augur atât pentru elevii salvatori cât și pentru mentorii acestora, cei mici promițându-le militarilor că vor mai vizita și cu alte ocazii inspectoratul și că vor urma o carieră în arma pompierilor.

 

 

Politica