luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Victorie şi atât!

Craiova joacă în această seară în debutul rundei a 18-a la Chiajna împotriva formaţiei gazdă. După două săptămâni de pregătire, prilejuite de jocul naţionalei în Italia, oltenii au avut la dispoziţie o nouă perioadă de încărcare a batreriilor fără stresul competiţiei. Fără niun amical în această perioadă, şase jucători fiind trimişi la formaţia secundă pentru disputa contra celor de la Cisnădie, vinerea trecută, Săndoi a avut timpul necesar pentru a pregăti acest joc, considerat important în continuarea cursei de urmărire a „grupului 6” pentru accederea în play-off. Fără alte probleme medicale, în afara celor ştiute, Izvoranu şi Acka, principalul craiovenilor se confruntă la acest joc cu oboseala acumulată de interanţionalii din Capul Verde, Nuno Rocha şi Kay care s-a alăturat formaţiei din Bănie, ieri la bucureşti, după două nopţi pierdute prin aeroporturi. În plus, un alt impediment pentru Săndoi este suprafaţa terenului de joc, una artificială, pe care oltenii o acuză conform tehnicianul pentru că: “noi nu ne antrenăm şi nu jucăm pe astfel de terenuri decât o dată pe an”. Chiar şi aşa, CSU nu se poate plânge din acest motiv pentru că în cele două jocuri disputate la Chiajna campionatul trecut, au obţinut două remize, 2-2 cu Viitorul lui Hagi şi 1-1 cu adversara de astăzi. Craiovenii sunt superiori ilfovenilor în meciurile directe, după două egaluri, scor 1-1 anul trecut, au obţinut Victoria în prima parte a acestui campionat, 2-0 pe Extensiv –Parc. Meciul se anunţă destul de greu prin prisma situaţiei din clasament a elevilor lui Tălnar, dar şi din cauza mizei pentru craioveni, accederea în play-off. Dacă nu apara alte cauze colaterale, Victoria ar trebui să-I revină CSU-ului.

Declaraţii înainte de joc:

Emil Săndoi, antrenor principal CSU:

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Gândurile noastre sunt la cele trei puncte puse în joc, ne-ar păstra în cursa pentru play-off. Programarea partidei cu Chiajna vineri nu ne este favorabilă. Deoarece i-am avut pe Kay şi Rocha la echipa naţională, iar ei au plecat din Capul Verde abia miercuri dimineaţă şi vor ajunge în ţară joi. Vor avea două nopţi pierdute pe avioane după un meci oficial. Sperăm să-i recuperăm până la ora meciului. Pe de altă parte, Ivan a ajuns deja în ţară, îl felicităm pentru debutul la Naţională, chiar dacă a jucat câteva minute a făcut-o bine. Ne dorim ca prin evoluţiile bune de la echipa de club să crească şi să prindă un loc nu doar în lot, ci în primul 11. În opinia mea, puteau fi şi alţi jucători de la Universitatea convocaţi. Mă bucur totodată şi pentru Raul Hreniuc că a debutat sub tricolor, un tânăr care se pregăteşte deja cu echipa mare, chiar a fost pe bancă la meciul de la Astra“.

Cristian Bălgrădean, căpitan CSU:

„Trebuie neapărat o victorie vineri cu Chiajna. Cu trei puncte am ajunge la 26 şi am egala ASA. În primul rând îmi doresc să câştigăm noi, dar firesc aş vrea ca şi rezultatele din celelalte meciuri să ne fie favorabile. Acum, pentru play-off, se bat cele şase echipe care deja ocupă locurile, noi, iar CFR Cluj ar putea intra în calcule dacă îşi primeşte punctele“.

sursa foto: csconcordia.ro

Politica