luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

În inferioritate, tricolorii mici au scos o remiză

După ce pierduse clar vinerea trecută meciul jucat la Giurgiu, scor 0-3, în fața Danemarcei, echipa naţională de tineret a României a terminat la egalitate, ieri seară, în deplasare, scor 1-1, cu reprezentativa similară a Ţării Galilor, într-un meci din grupa 5 a preliminariilor Campionatului European din 2017, găzduit de Polonia. Tricolorii au deschis scorul prin Nedelcearu (’2), iar galezii au egalat prin Burns (’14). Fără portarul vâlcean Laurențiu Brănescu eliminat în minutul 44, după ce a sărit să bată un adversar, tricolorii au reușit să mențină rezultatul de egalitate. De remarcat faptul că în acest meci, în minutele de prelungire, a fost introdus, în locul lui George Pușcaș, un jucător format de Academia de Fotbal ”Gică Popescu” Craiova și anume Mihai Voduț. Acesta evoluează la echipa de primă ligă FC Voluntari. În acest meci selecţionerul Cristian Dulca i-a trimis în teren pe: Brănescu – Hodorogea, Nedelcu (’80 Calcan), Boldor, Manea – Păun, Nedelcearu, Ov. Popescu, Rotariu – R. Marin (’45+1 Cojocaru), Puşcaş (’90+2 Voduţ). Următorul meci al naţionalei de tineret a României va avea loc la 29 martie, acasă, cu Ţara Galilor.

Într-o altă dispută din grupa a 5-a, formaţia Danemarcei a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), reprezentativa Armeniei, prin reușitele lui Banggaard (’49) şi Ingvartsen (’82). Clasamentul grupei A este următorul: 1. Ţara Galilor – 11 p (5 jocuri), 2. Danemarca – 10 p (4 j), 3. România – 10 p (6 j), 4. Bulgaria – 9 p (5 j), 5. Luxemburg – 1p (4 j), 6. Armenia – 1 p (6 j).

Hreniuc, titular la Under 19

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă la U21 nu a fost nici un jucător de la CSU, la juniorii mai mici cu 2 ani a fost titular Raul Hreniuc. Acesta a fost integralist în meciul cu Elveția și a început partida ca închizător, iar din minutul 60 a fost trecut fundaș central. Cu Hreniuc titular, reprezentativa U19 a României a fost învinsă cu 3-1 de echipa similară a Elveției, într-un meci disputat pe stadionul ”Iuliu Bodola“ din Oradea. Partida a contat doar pentru stabilirea clasamentului final, ambele echipe fiind calificate după primele două jocuri din grupa a 11-a la Turneul de Elită pentru Euro 2016. Hreniuc a avut șansa de a marca, însă lovitura sa de cap, la un corner, a trecut peste poartă. România a fost învinsă de Elveţia, ambele echipe fiind deja calificate în faza următoare a competiţiei. În urma victoriei cu 3-1, înregistrată în meciul de azi, Elveţia a terminat grupa pe primul loc, fiind urmată la trei puncte de naţionala României.

Politica