luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Îmbulzeală la cazierul fiscal necesar subvenţiei la căldură

Întocmirea dosarelor pentru subvenţii la căldură în Severin e în toi. Iar birocraţia stufoasă toacă nervii ,,beneficiarilor”. Sute de oameni merg zilnic în această perioadă la Direcţia de Taxe şi Impozite a municipiului Drobeta Turnu Severin ca să ridice certificatul fiscal care atestă că sunt la zi cu plata dărilor către stat. Actul este necesar la dosarul de subvenţie pentru căldură. În aceste condiţii volumul de muncă pentru angajaţii de la Taxe şi Impozite a crescut în această perioadă de trei ori faţă de o zi normală. Totodată şi nivelul de stres… Încă de la primele ore ale zilei de ieri , oamenii s-au aşezat la rând la Taxe şi Impozite să depună cerere pentru eliberarea certificatului fiscal. Solicitarea se face prin completarea unui formular tipizat care se găseşte la intrarea în instituţie. Cei care au nevoie de subvenţie pentru căldură se înarmează cu răbdare şi aşteaptă să le vină rândul.

Mai greu este pentru severinenii care au de achitat taxe de timbru. Ei sunt nemulţumiţi că trebuie să se aştepte la rând zeci de minute, ca să ajungă la ghişee. Eliberarea documentelor pentru subvenţie a început în data de 9 noiembrie, dar reprezentanţii Direcţiei de Taxe şi Impozite se aşteaptă la volum de muncă în toate lunile de iarnă.

În condiţiile în care se achită taxa de urgenţă, certificatul fiscal se eliberează în aceeaşi zi. Cei care solicită eliberarea documentului în trei zile achită o taxă de timbru în valoare de 5 lei, iar dacă vor să îl primească în aceeaşi zi în care au depus cererea, plătesc alţi 10 lei. La sediul central al Direcţiei de Taxe şi Impozite nu este aglomeraţie la fel ca în anii trecuţi pentru că acum certificatul fiscal se eliberează şi la celelalte unităţi din oraş, la urgenţă. În cazul în care solicitantul vrea documentul peste trei zile, depune cererea la centrele respective, dar îl ridică de la unitatea centrală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

sursa foto: buletindemehedinti.ro

 

Politica