vineri, octombrie 4, 2024

Ultima ora

Sport

Deţinuţii din penitenciarul Severin sunt meseriaşi

Aproape 200 de deţinuţi din penitenciarul Drobeta Turnu Severin au învăţat aici o meserie, cu acte în regulă, în cadrul unui proiect. Concret, un număr de 191 persoane private de libertate s-au calificat în meserii precum: Lucrător finisor în construcţii, Lucrător în cultura plantelor, Lucrător în alimentaţie şi Patiser

,,Puşcăria” le prinde bine celor mai neduşi la şcoală, dar şi celorlalţi, căci aici, după gratii, au ocazia să se califice într-o meserie. Ieri în clubul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin  a avut  loc ieri joi, 12.11.2015, ora 10.00, examenul de absolvire – proba teoretică  şi  practică în meseria de  patiser.

La examen au participat 14 deţinuţi din regim semideschis, care au absolvit cursul cu rezultate foarte bune. Activitatea organizată de Penitenciarul Drobeta Turnu Severin face parte integrantă din proiectul cu ID 139689 – “LIN 2013 – Libertate prin integrare”, fiind  activitatea finală a acestui proiect  şi are ca scop conştientizarea publicului larg privind importanţa reintegrării sociale a foştilor deţinuţi, ca premisă esenţială în creşterea gradului de siguranţă comunitară. Obiectivul general al  proiectului este de creştere a oportunităţilor oferite de comunitate pentru reintegrarea socială a persoanelor care au executat o pedeapsă privativă de libertate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Proiectul a început în anul 2014 la noi în unitate şi au  absolvit cursurile  un număr de 191 deţinuţi în meserii precum: Lucrător finisor în construcţii, Lucrător în cultura plantelor, Lucrător în alimentaţie şi Patiser” a declarat subcomisar Alina Savescu, purtător de cuvânt la Penitenciarul Dr. Tr. Severin.

Acest proiect a fost implementat deopotrivă în 3 penitenciare: Deva, Drobeta Turnu Severin şi Bistriţa. Cursurile s-au desfăşurat în colaborare cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Mehedinţi, care a asigurat cei 14 lectori participanţi. 

La penitenciarul Severin funcţionează şi un Centru de Incluziune socială care asigură consilierea vocaţională şi psihologică a deţinuţilor selecţionaţi să participe la proiect.

Valoarea eligibilă a acestui proiect este de 343.680 lei din care contribuţia Penitenciarului Dr. Tr. Severin a fost de 6.873,60 lei, reprezentând un procent de 10%, asistenţa financiară nerambursabilă din partea Fundaţiei Mara, care manageriază acest proiect, fiind în valoare de 336.806,40 lei.

 

 

Politica