luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Vâlcea a pierdut la final de tur cu Baia Mare

Gruparea din Zăvoi a pierdut întâlnirea de ieri, din etapa intermediară, de pe teren propriu, contra lui FCM Baia Mare, scor 2-1. Jocul a contat pentru runda a 13-a, ultima din prima parte a sezonului regulat. CSM Râmnicu Vâlcea a ratat şansa de a urca cel puţin pe locul trei printr-o victorie în faţa băimărenilor, acum ocupând locul cinci, totuşi o poziţie care îi asigură încă prezenţa în play-off. Oaspeţii au început meciul în ofensivă, iar atacurile repetate au adus şi primul gol timpuriu, în minutul 11. Deac a reluat plasat în colţul lung de la 10 metri, după ce apărarea vâlceană a respins destul de slab un balon trimis de Balaure din lovitură liberă. Gazdele au replica destul de repede, iar cu puţin ajutor din partea jucătorului de la echipa oaspete Hodor, care a comis un henţ în propriul careu, vâlceanul Staicu (26) a transformat de la punctul cu var fără emoţii. Pe finalul reprizei, Neagoe a executat înşelător un corner, iar mingea s-a dus direct în transversală, dând emoţii portarului băimărean. În partea secundă, a fost rândul oaspeţilor să lovească bara. Balaure a trimis de la 20 de metri în stâlpul porţii lui Fildan după ce acesta din urmă a boxat o lovitură de colţ până în picioarele jucătorului de la FCM Baia Mare. Asta s-a înregistrat în minuutul 62, apoi minutele au curs fără faze notabile, ca spre sfârşitul jocului formaţia oaspete să marcheze golul învingător. Fostul component al grupării vâlcene, Codin (83) a adus înfrângere pentru tabăra din Zăvoi printr-o lovitură de cap din aproximativ opt metri. CSM-ul încheie astfel turul campionatului cu un eşec la limită, pe teren propriu. Sâmbătă, vâlcenii vor evolua tot acasă, de la ora 11.00, în prima etapă din retur, contra lui FC Caransebeş.

 

CSM Râmnicu Vâlcea – FCM Baia Mare 1-2 (1-1)

Stadionul “Municipal” din Târgu Jiu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marcatori: Staicu (26, pen.)/ Deac (11), Codin (83)

CSM Râmnicu Vâlcea: Fildan – Tomozei, Cucui, I. Stoica (cpt.), Al. Ionescu (73 Firţulescu) – Dumitraşcu (85 B. Geantă), A. Neagoe (77 Voinea) – Oct. Vasile, Piscanu, Georgescu – M. Staicu.

Antrenor: Alex Pelici

FCM Baia Mare: Ormenişan – Bg. Străuţ, Sg. Oltean (46 Fl. Ilie), Hodor (cpt.), R. Lupu – A. Ignea, D. Munteanu – M. Deac (82 Pop), Păcurar, Balaure – Arnăutu (74 Codin).

Antrenor: Dorin Toma

Politica