marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Pandurii întâlneşte revelaţia campionatului într-un moment critic

ASA Târgu Mureş, o nou promovată care a uimit fotbalul românesc în acest sezon. Ameninţă serios poziţia Stelei de lider, fiind la un singur punct în spatele roş-albaştrilor, şi candidează cu o bază solidă la câştigarea titlului de campioană în ediţia 2014-2015. De cealaltă parte, Pandurii este o candidată la retrogradare şi nu a scăpat încă din această postură. Gorjenii continuă să aibă o evoluţie oscilantă, iar după câteva meciuri bune, în care obţin rezultate pozitive, urmează o decădere şi un rezultat negativ. Asta s-a întâmplat şi în runda trecută, când Pandurii a cedat în faţa lui „U” Cluj, după ce reuşise trei partide consecutive fără înfrângere.

Eşecul cu formaţia clujeană nu a căzut deloc bine pentru echipa lui Iordănescu, deoarece „şepcile roşii” se află în luptă directă cu gorjenii pentru salvare. Întâlnirea de la Târgu Mureş poate reprezenta noul reviriment al pandurilor, deşi aceştia vor avea parte de o confruntare extrem de dificilă. ASA este motivată să câştige pentru a rămâne aproape de Steaua şi a-şi păstra şanse reale la titlu. Un astfel de obiectiv motivează mult jucătorii. Nici gorjenii nu se află în poziţia de a trata superficial partida de sâmbătă. Calitatea  lotului putem afirma fără îndoială că există la ambele formaţii, cu precădere la Pandurii, care deţine în acest retur mulţi fotbalişti buni şi experimentaţi.

Elementele decisive ale meciului se pare că se vor regăsi în capacitatea de concentrare, determinarea şi ambiţia jucătorilor. Pandurii, înaintea jocului de sâmbătă, se clasează pe poziţia a zecea, cu 32 de puncte, la patru lungimi distanţă de primul loc retrogradabil, ocupat de FC Braşov. Cum am amintit şi mai devreme, ASA Târgu Mureş îi suflă în ceafă liderului Steaua Bucureşti, cu 56 de puncte, fiind doar un singur punct care îi desparte pe ardeleni de echipa bucureşteană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica