joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Halep îi poate lua din nou faţa Şarapovei

Simona Halep va participa săptămîna viitoare la turneul de la Stuttgart şi poate urca o poziţie în clasamentul WTA, dacă va beneficia de o conjunctură favorabilă
Halep se află pe locul trei  WTA, cu 7521 de puncte, iar pe locul doi este Maria Şarapova, care are 7890 de puncte. 
Simona Halep este a doua favorită a turneului de la Stuttgart, în timp ce cap de serie numărul 1 este Şarapova, aşa că ele se pot duela doar în finală.
Anul trecut, românca a fost eliminată în turul  doi, astfel încât are de apărat doar 55 de puncte. Maria Şarapova a câştigat turneul în 2014 şi a obţinut 470 de puncte.

Halep are nevoie să treacă de turul doi şi să egaleze performanţa Mariei Şarapova din turneu. De exemplu, dacă Maşa ajunge în semifinale, şi Simona să fie acolo, informează gsp.ro.
Altfel, rusoaica nu trebuie să câştige trofeul, caz în care îşi apără toate punctele, pentru ca Simona să treacă pe a doua poziţie în clasamentul WTA.
Dacă ambele vor disputa finala, Halep trebuie să câştige pentru a trece pe locul doi. 

La acest turneu, câştigătoarea primeşte 470 de puncte WTA, iar finalista 305. Calificarea în semifinale se premiază cu 185 de puncte, iar pentru accederea în “sferturi” cu 100 de puncte.
Rusoaica s-a accidentat şi nu va participa în acest weekend la meciul de Fed Cup şi nu este sigură de participarea la turneul din Germania.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nemulţumiri privind suprafaţa de joc

Echipa de Fed Cup a României se pregăteşte pentru meciul în faţa Canadei, care va avea loc în acest weekend în deplasare. Alexandra Dulgheru şi Irina Begu au susţinut că suprafaţa de joc din Canada nu este tocmai ceea ce îşi doreau.

Ce, noi, la Galaţi, nu am făcut suprafaţa cum am vrut noi? Şi ei fac aici cum vor ei. Ne aşteptam să fie mai rapidă. Este medie.
A spus Alexandra Dulgheru, pentru dolce-sport.ro

Nu pot să spun că îmi place în totalitate. Eu sunt fan zgură, dar am început să joc bine şi pe hard.
A explicat şi Irina Begu

Partida de Fed Cup Canada – România va avea loc sâmbătă şi duminică, la Arena Maurice Richard din Montreal, în direct la Dolce Sport.
Învingătoarea va evolua în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiţiei, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.

Politica