marți, octombrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Pandurii se «transferă» în Austria

Gorjenii şi-au încărcat “bateriile” pentru noul sezon la Cisnădie şi au ajuns la punctul în care trebuie să finiseze părţile tehnice. Elevii lui Grigoraş au încheiat vineri stagiul de pregătire din preajma Sibiului, unul bazat pe volumul de muncă, iar sâmbătă şi duminică au avut două zile de repaus, pentru a fi proaspeţi înainte de plecarea în voiajul austriac. Astăzi, pandurii au programat zborul către capitala Austriei, Viena urmând să le devină gazdă pentru următoarele 12 zile, unde vor disputa o serie de jocuri amicale.

În perioada petrecută în Sibiu, lotul formaţiei gorjene a suferit modificări, în sensul că vechii gărzi li s-au alăturat noi jucători, printre care se află şi un stranier. Pe lângă transferurile lui Mihai Roman şi Silviu Pană, Pandurii a mai cumpărat un întăritor pentru linia mediană, prin aducerea elveţianului Gezim Shalaj.

Un elveţian s-a alăturat trupei lui Grigoraş

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jucătorul vine la o componentă a diviziei secunde elveţiene, FC Lugano, şi este încântat că poate evolua la o echipă ce a jucat în grupele Europa League.

Înainte să vin aici, am văzut că Pandurii a jucat în Europa League cu echipe ca Fiorentina sau Braga. Am văzut că e o echipă bună. Este o bună oportunitate pentru mine să joc aici şi să fac parte din această echipă. Sunt un jucător care mereu dă 100%, cred că fanii o să vadă asta la mine. De felul meu sunt o persoană liniştită iar ca jucător sunt genul care dă mereu totul.
A spus Shalaj, conform siteului oficial al clubului din Târgu-Jiu, după sosirea în cantonamentul pandurilor

Pandurii, victorioasă în primul amical al verii

La Cisnădie, pe lângă transferurile efectuate şi antrenamentele fizice, gorjenii au disputat şi un prim amical, pe care şi l-au adjudecat la limită. Elevii lui Grigoraş au întâlnit o colegă prim divizionară, Gaz Metan Mediaş, iar unicul gol al jocului a fost înscris de “pandurul” Morais, care a finalizat cu stil o cursă solitară de 30 de metri. În afara acestui joc, Pandurii au mai avut programată o partidă de verificare, în compania nou-promovatei ASA Târgu-Mureş, dar meciul a fost anulat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Amicalele vor fi continuate în Austria, oficialii formaţiei din Târgu-Jiu având în plan cel puţin cinci jocuri de pregătire, pentru a şlefui şi ultimele detalii înainte de debutul în noul sezon, de pe 25 iulie. Echipele din Liga I vor intra însă cu patru zile mai devreme în febra meciurilor oficiale, deoarece pe 21 iulie sunt fixate optimile Cupei Ligii, competiţie desfăşurată sub egida LPF şi FRF.
Pandurii vor întâlni în prima fază a întrecerii proaspăt înfiinţate Gaz Metan Mediaş, în deplasare. Grigoraş va deplasa în Austria următorul lot: Pedro Mingote, Răzvan Stanca, Michal Gliwa, Bogdan Unguruşan, Marian Pleaşcă, Paraskevas Christou, Erico da Silva, Cătălin Pîrvulescu, Răzvan Negrescu, Marko Momcilovic, Paul Anton, Nicandro Breeveld, Elton da Silva, Mihai Răduţ, Cornel Predescu, Alin Predescu, Alin Buleică, Viorel Nicoară, Alexandu Ciucur, Silviu Pană, Gezim Shalaj, Andrei Şendroiu, Mihai Roman, Deivydas Matulevicius, Laurenţiu Iorga.

Politica