marți, octombrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Dicu: «M-am înţeles verbal cu Caransebeş»

Deşi a retrogradat cu Minerul Motru, severineanul Andrei Dicu va evolua tot în Liga a II-a. Fundaşul de 27 de ani s-a înţeles cu nou-promovata FC Caransebeş, care în această vară a reuşit să revină în eşalonul secund, după o pauză de aproape 3 decenii! Dicu e aşteptat lunea viitoare la reunirea echipei bănăţene, la care evoluează, de la începutul acestui an, şi mijlocaşul mehedinţean Cristian Poiană, fostul său coechipier de la fosta ex-divizionară secundă din 2007-2009, FC Drobeta.  

Mă bucur că am fost dorit de domnul Sorin Bălu, noul antrenor al echipei. Deocamdată ne-am înţeles doar verbal şi urmează să semnăm actele. Cred că echipa va face o figură frumoasă în Liga a II-a. Sunt optimist, deoarece am aflat că vor veni jucători valoroşi la Caransebeş. Dintre cei aflaţi în prezent la echipă, am fost coleg cu Suru la lotul naţional de juniori şi cu Poiană la FC Drobeta.
A declarat fundaşul severinean

După o scurtă experienţă la Vatanspor Bad Hamburg, în Liga a VII-a din Germania, Dicu a evoluat în ultimele patru sezoane la  Minerul Motru, cu care a promovat vara trecută în eşalonul secund. Acesta a început fotbalul la CSS Drobeta, interval în care a cochetat şi cu lotul naţional de juniori, după care a activat la Minerul Mehedinţi, în Liga a III-a. În acea perioadă a fost aproape de un transfer la Steaua II Bucureşti şi Sherif Tiraspol, iar în 2008 a dat probe de joc la US Arezzo, echipă aflată la vremea respectivă în  liga secundă din Italia.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

N-ar fi refuzat Severinul

Dicu a fost în această vară la un pas de nou-promovata în Liga a III-a, Minerul Mehedinţi, echipă care se află în tratative cu Primăria Severin, în vederea unei asocieri. Cum negocierile tergiversează, fundaşul n-a mai putut aştepta, deşi fusese dorit de Gabi Boştină, căruia edilul Constantin Gherghe îi oferise postul de preşedinte al clubului.

Gabi m-a rugat să mai aştept şi să nu semnez cu nicio echipă, dar dacă am văzut că situaţia e incertă, nu mai puteam sta. Sper ca Minerul şi Primăria să se înţeleagă până la urmă, pentru binele fotbalului mehedinţean. Aş fi jucat la Severin, acasă, dacă aş fi avut garanţia că se doreşte o echipă care să atace promovarea.
A precizat Dicu

Politica