marți, octombrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Dunărea Bistreţ, din nou pe iarbă

La finalul unui sezon încărcat, presărat de meciuri intense, băieţii din Bistreţ şi-au luat o binemeritată vacanţă, care să le reîmprospăteze forţele pentru noul sezon, unul ce se anunţă la fel de “fierbinte” pentru gruparea de la malul Dunării.
Astăzi, zilele de repaus se vor încheia pentru jucătorii lui Mieilă, tehnicianul sunând adunarea în jurul orei 20.00, la baza sportivă de la Elpreco. Premisele pentru acest sezon se arată la fel de luminoase ca cele din stagiunea trecută, în care Dunărea Bistreţ a făcut o figură frumoasă, fiind una dintre revelaţiile campionatului doljean. Aşijderea obiectivelor de anul trecut, echipa prezidată de Naicu Dan nu vrea să promită prea mult înainte de startul meciurilor şi nu ţintesc către o promovare, ci vor să prezinte un fotbal curat care să le aducă o nouă apariţie în play-off pentru istoricul clubului.

Cojocaru, Marica şi Nedelea au părăsit Bistreţul

Gândul de “a nu se face râs” i-a ghidat pe aceştia pe tot parcursul stagiunii recent încheiate, iar mentalitatea optimistă i-a dus către o calificare în ultima fază a campionatului, lucru ce se vrea repetat şi pentru competiţia ce va debuta în această toamnă.
În privinţa lotului, Bistreţul a rămas fără trei jucători din linia întâi, Cojocaru, Marica şi Nedelea, primul făcând pasul către Liga a III-a, la CS Podari. De asemenea, şi juniorul Târcă este pe cale să plece de la Bistreţ. Legat de pregătirea din această vară, formaţia de pe malul Dunării nu va emigra din judeţ, va susţine antrenamente numai pe plan local, stabilindu-şi sediul central pe un teren din apropierea Craiovei, mai precis la Elpreco, iar în cel mai scurt timp urmează să se mute la Depou. Staff-ul grupării doljene au negociat deja şi primele jocuri amicale, împotriva celor două echipe din Dolj ce activează în Liga a III-a, CS Podari şi CSO Filiaşi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Atacă play-off-ul, nu şi promovarea

Cum am amintit, oficialii din Bistreţ păstrează aceeaşi notă modestă şi nu se anunţă drept o candidată importantă la promovare, însă doreşte să fie ca un ghimpe în coasta celor ce vor ataca promovarea.  

S-a încheiat vacanţa şi pentru noi, cred că suntem prima echipă care ne reluăm activitatea pentru noul sezon. Mâine (n.r. azi) seară ne vom strânge cu toţii pe stadionul de la Elpreco, vom face o şedinţă de pregătire pentru reacomodarea la efort. În general, cam toată săptămâna vom lucra fără minge, alergări uşoare, să ne punem la punct cu fizicul. Nu avem în plan vreun cantonament, am decis să ne pregătim doar pe plan local. Momentan, ne vom desfăşura activiatea pe terenul de la Elpreco, iar peste câteva săptămâni este posibil să ne mutăm pe stadionul de la Depou. Au plecat trei jucători, dorim să aducem alţi băieţi care să acopere golurile lăsate de transferul celor trei. Noi ne dorim, pentru noul sezon, să prindem din nou play-off-ul, nu ne facem gânduri de promovare, vrem să fim acolo printre primele şi să ne luptăm de la egal la egal cu formaţiile ce îşi propun accederea în Liga a III-a.
A declarat Naicu Dan, preşedintele divizionarei din Bistreţ

Politica