marți, octombrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

BACALAUREAT 2014. Ultima zi de examen

Absolvenţii clasei a XII-a susţin astăzi examen scris la proba la alegere a profilului, din cadrul bacalaureatului.  Este ultimul hop pe care îl mai au de trecut şi ies din febra examenelor. Disciplinele pentru proba la alegere a profilului sunt chimie, fizică, biologie, informatică, economie, geografie, logică, psihologie, sociologie, filosofie.
Emoţiile vor trece abia luni, pe 7 iulie când vor afla notele obţinute la fiecare disciplină în parte, până la ora 12.00.

După afişarea rezultatelor, pe 7 iulie, elevii care consideră că lucrararea lor merită reevaluată, pot să depună contestaţii, în aceeaşi zi între orele 12.00 şi 16.00. Rezolvarea constestaţiilor se va realiza în perioada 8 – 10 iulie 2014 urmând ca rezultatele finale să fie comunicate pe 11 iulie. De asemenea, potrivit ordonanţei de Guvern nr. 49/2014 adoptată pe 26 iunie 2014 privind modificările şi completările la Legea Educaţiei nr. 1/2011, care vizează stabilitatea sistemului de învăţământ şi creşterea performanţei acestuia, se ia în calcul posibilitatea organizării celei de-a treia sesiune a examenului de bacalaureat.

Totodată este posibil, să se introducă pentru absolvenţii de clasa a XII-a care nu au promovat examenul de bacalaureat, meditaţii instituţionalizate, care pot fi organizate în licee sau instituţii de învăţământ superior.
Plata profesorilor va putea fi asigurată fie din finanţarea de bază, fie din alte surse de finanţare, precum programe pe fonduri structurale accesate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica