luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Oprirea apei calde, măsură benefică pentru recuperarea creantelor

Administratorul special al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN), Viorel Marian, a declarat ieri că întreruperea alimentării cu apă caldă a municipiului Drobeta Turnu Severin, începând cu data de 1 iulie, este o măsură care va conduce la accelerarea gradului de colectare a creanţelor de la consumatori, notează AGERPRES.
De la intrarea în insolvenţă a RAAN, în septembrie 2013 şi până joi, 3 iulie, gradul de colectare a fost de până la 7% din totalul debitelor, lucru care a generat probleme financiare grave bugetului acesteia, deficitul în perioada respectivă crescând cu 140 milioane de lei.

Cei 29.000 de beneficiari din Drobeta Turnu Severin ai apei calde au de achitat 44,3 milioane lei. Am apelat la toate formele posibile pentru a-i determina să-şi achite facturile. Considerăm că decizia de a sista furnizarea energiei termice îi va obliga să respecte contractele.
A afirmat Viorel Marian

Acesta a precizat că este posibil să fie reluată distribuirea apei calde dacă Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin va achita o parte din datoriile comunităţii, în prima etapă urmând să achite doar 350.000 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul nostru, suntem confruntaţi cu situaţia de a nu achita către furnizori materiile prime şi materialele achiziţionate. Nu mai vorbim de investiţii.
A precizat administratorul special al RAAN, Viorel Marian

Marian a mai arătat că tariful perceput pentru o gigacalorie furnizată populaţiei, cel mai redus din ţară, de 221 lei, acoperă doar în procent de 67% costurile de producţie ale agentului termic la termocentrala Romag-Termo.
Acesta a mai a declarat, pentru AGERPRES, că printre restanţierii la plata serviciilor de termoficare a identificat şi 260 de salariaţi de la sucursalele Romag-Termo şi Romag-Prod.

Noi i-am sancţionat pe toţi cei 29.000 de beneficiari ai serviciilor de termoficare furnizate către asociaţiile de proprietari, întrerupând furnizarea apei calde, deşi o parte şi-au achitat obligaţiile contractuale. Nu mare mi-a fost mirarea când am descoperit printre rău-platnici şi salariaţi de-ai noştri, ale căror salarii medii nete se ridică la aproximativ 2.500 lei.
A afirmat Viorel Marian

Potrivit sursei citate, împotriva datornicilor s-a luat măsura reţinerii pe statele de plată, dar juriştii le-au venit în ajutor spunând că este interzis acest mod de recuperare a contravalorii agentului termic utilizat, scrie AGERPRES.

În perioada care urmează am luat decizia de a utiliza o altă formă de obligare a respectivilor salariaţi să-şi achite restanţele. Este o decizie confidenţială, puţin neortodoxă, dar va fi eficientă.
A spus administratorul special al RAAN, Viorel Marian

Politica