duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Campionatul începe în toamnă

La ultima şedinţă a Biroului Federal al Federaţiei Române de Baschet s-au stabilit datele la care vor debuta competiţiile interne. Doar datele nu şi tragerea la sorţi a echipelor pe tabela Berger, acest lucru urmând să se facă după ce se vor cunoaşte echipelor care vor lua parte la viitorul campionat.

Referitor la acest aspect, formaţiile care au drept de participare în prima ligă se pot înscrie până pe 15 iulie. Astfel, campionatul masculin 2014-2015 va începe în luna octombrie, mai precis pe 4, respectându-se tradiţia, adică în primul weekend din luna amintită. Cupa României va debuta teoretic pe 27 septembrie dar sunt şanse să se modifice data din cauza echipelor participante în cupele europene. Turul de campionat se va încheia pe 23 decembrie. Turul doi al cupei este programat pe 5 şi 9 ianuarie iar returul se va relua pe 16 ale aceleiaşi luni. La feminin campionatul începe pe 27 septembrie şi îşi încheie prima parte pe 22 noiembrie. Referitor la Cupă datele sunt următoarele: turul unu în 20 şi 24 septembrie iar turul doi pe 29 noiembrie şi 3 decembrie.

Retur LNBF începe cu etapele 1 şi 2 în luna decembrie, pe 6 şi 13 iar etapa a treia este programată pe 7 ianuarie. Ultima etapa din retur este pe 28 februarie. Campionatul se va încheia în luna aprilie după disputarea play-off-ului, o noutate faţă de anul trecut. O altă decizie importantă ţine de revenire la trecerea a şase jucători străini pe foaia de arbitraj fără obligativitatea de a avea în permanenţă un jucător român pe parchet, cum se hotărâse şi se aprobase în şedinţa din 16 iunie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica