Administrația județeană vrea să acceseze fonduri de la Ministerul Muncii pentru Centrul de Îngrijire și Asistență Șopârlița. Sunt necesare lucrări de intervenții pentru ca acest centru să corespundă din punct de vedere al conformării la securitate la incendiu. Costurile estimate – peste 2,6 milioane lei.
Consilierii județeni se întrunesc, luni, în ședință extraordinară pentru a aproba depunerea, de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, proiectului „LUCRĂRI DE CONSTRUIRE ȘI INTERVENȚII ÎN VEDEREA CONFORMĂRII LA SECURITATE LA INCENDIU – Centrul de Îngrijire și Asistență Șopârlița – Pavilion Central și Pavilion Rezervă” în vederea finanțării din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale.
Suma solicitată de la bugetul de stat este 2.637.631,16 lei.
De asemenea, ar urma să fie aprobată contribuția proprie a Consiliului Județean Olt, în sumă de 263.764 lei, achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și a cheltuielilor generate de punerea în funcțiune a obiectivului, dar și asigurarea din bugetul local al județului Olt a cheltuielilor de funcționare ulterioară și de păstrare a destinației sociale a obiectivului pentru o perioadă de cel puțin 10 ani de la data semnării procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor.
Documentațiile tehnico-economice ale proiectului au fost aprobate în februarie. „Clădirile Pavilionului Central și Pavilionului Rezervă ale Centrului de Îngrijire și Asistență Șopârlița din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, situate în comuna Șopârlița, județul Olt nu corespund din punct de vedere al securității la incendiu. De aceea este necesară efectuarea unor intervenții astfel încât clădirile sus menționate, care aparțin domeniului public al județului Olt, să corespundă tuturor cerințelor privind securitatea la incendiu prevăzute de prevederile legale în vigoare. În acest sens trebuie realizate lucrări la cele două clădiri în vederea conformării la securitate la incendiu cum ar fi: modificarea sensului de deschide al unor ușilor, realizarea instalației de detecție incendiu, realizarea unor pereți de cărămidă, modificarea unor goluri de trecere, rigidizarea unor structuri ale clădirilor, modificarea sistemului de iluminat al clădirilor, montarea unui dispozitiv pentru detectarea și deconectarea circuitelor electrice ce prezintă defecte ascunse de arc electric ce pot provoca daune grave, montarea unui paratrăsnet cu avans de amorsare”, explicau atunci reprezentanții administrației județene.