Cine sunt marii trădători din electoratul dominat de trădători

Niculescu Andi

În preajma campaniei electorale pentru alegerile prezidențile din luna mai, alegeri ce trebuiau încheiate de anul trecut, toată lumea – presă audio, video, scrisă, lideri informali sau aleși, politicieni, electorat, candidați – vorbește de trădare.

Iar unii dintre trădători acționează la vedere și se și laudă cu acțiunile lor.

Pare mai mult ca niciodată să confirmăm tezele unor istorici străini ostili României care ne-au caracterziat ca nație de trădători.

Ultimul șef interimar al liberalilor, ajuns președinte intrimar al statului, este acuzat de mare parte din colegii săi că trădează PNL în favoarrea lui Nicușor Dan. De aceeași trădare sunt acuzați și alți lideri liberali printre care primarul Clujului. Unii dintre liderii PSD sunt suspectați că trădează candidatul comun al alianței PSD-PNL-UDMR penru Victor Ponta. Care, recent, a fost exclus din PSD, partid din care se autosuspendase, pentru că a trădat partidul și a forțat o candidatură independentă. Mai mulți lideri ai USR declară public că-l susțin pe Nicușor Dan deși partidul are un candidat în lidera acestuia, Elena Lasconi. Parte din electoratul suveranist îl acuză pe George Simion că-l trădează pe Călin Georgescu. Acuzații valabile și la adresa șefei POT, Ana Maria Gavrilă. Electoratul dur al PSD care merge cu Crin îi acuză pe cei din PSD pe care-i suspectează că sunt cu Ponta. Pontiștii îi acuză pe șefii din PSD că au trădat partidul nepunând candidat PSD. Presa pare plătită nu să laude pe un candidat, nu să-l promoveze, ci să îi critice non-stop pe alții și să le deterioreze imaginea.

Este o nebunie totală.

Și evident că da, o mare parte din cei acuzați vor intra în cabina de urne și vor face cu ștampila exact ce nu ar trebui să facă un membru disciplinat al unui partid.

Dar disciplina de partid și logica emoțională de a face parte dintr-un grup de suținători, ai unor candidați sau principii, dispare în condițiile în care, cel mai mare partid ca număr de aleși locali și paralmentari nu are un candidat propriu. La urma urmei, cum să nu înțelegi, ca lider pesedist sau ca lider penelist că, da, în acest partid este firesc să existe membri care pur și simplu, organic, nu pot vota un candidat liberal. Așa cum este logic ca în PNL să existe membri care organic nu pot vota cu un pesedist. Ce este mai puțin logic și mai ales imoral este să ai funcție sau funcții obținute politic direct, sinecure, job bine plătit și să susții ca liberal, pe ascuns pe Nicușor Dan sau ca pesedist pe Victor Ponta.

Cea mai mare trădare, însă, este, și se vede cu ochiul liber, de la o poștă, cea a useriștilor ce nu vor să-i dea votul Elenei Lasconi, ba, mai mult de atât, fac presiuni ca aceasta să renunțe la candidatură, în ultima clipă în favoarea lui Nicușor Dan.

Deci acest partid a obținut, prin Elena Lasconi, cel mai mare număr de voturi la prezidențialele din noiembrie, 2024, dintre partide. Elena Lasconi, așa cum este ea, cu plusuri și minusuri și atacată frecvent nu doar de presa total aservită puterii, dar și în mare de cea independentă, este, în prezent, femeia votată de cei mai mulți români.

Partidul este parlamentar, dar în opoziție. Cu lidera ajunsă președinte USR are șanse rale de a reintra la guvernare. Și membrii cu state vechi din USR, plus o grămadă de simpatizanți declarați ai USR preferă să-l susțină pe unul dintre cei mai controversați primari din România, îi cer șefei de partid a lor să renunțe la candidatură, fac campanie fie lui Crin, fie lui Nicușor. Aceluiași Nicușor căruia îi fac campanie electorală în subteran oameni din PNL cărora ar trebui să le crape obrazul de rușine că-l trădează pe Crin.

După trădătorii din USR, care vor să pună ștampila pe Nicușor Dan în loc să-și susțină lidera de partid aleasă de ei lideră și votată de 2 milioane de români, următorii în clasamentul lichelelor la urne vor fi activiștii liberali, aleșii PNL și sinecuriștii acetsui partid ce nu-l vor vota pe Crin.

În niciun caz nu poate fi vorba despre a trăda ceva sau pe cineva la electoratul care l-a votat anul trecut pe independentul Călin Georgescu și care acum nu se va muta cu votul la candidatul AUR.

Distribuie acest articol