Peste 33.000 cărți funciare, eliberate în Dolj

Jurnalul Olteniei
3 Min Read

Peste 33.000 de cărți funciare sunt eliberate, pentru proprietarii imobilelor din patru comune din județul Dolj, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF), anunță reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj.

Potrivit acestora, lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților sunt gratuite pentru cetățeni și au fost finanțate din fonduri europene, pentru comuna Poiana Mare, care a fost cadastrată integral, și din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Dolj pentru comunele Botoșești Paia, Castranova și Ciupercenii Noi.

Noile cărți funciare au fost predate primarilor a patru comune din județ de către directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dolj, Alin Victor Dumitrescu.

“Cele 33.154 de noi cărți funciare au fost deschise pentru comunele: Botoșești Paia – 1.114 imobile, Castranova – 1.605 imobile, Ciupercenii Noi – 1.739 de imobile și Poiana Mare – 28.696 de imobile.

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au vizat o suprafață totală de 17.187 de hectare”, conform reprezentanților OCPI Dolj.

Directorul Oficiului a precizat că Doljul este fruntaș la acest capitol.

„În anul 2024, în județul Dolj, au fost deschise, gratuit, pentru cetățeni, 123.783 de noi cărți funciare, rezultat care ne clasează pe primul loc în ierarhia națională în ceea ce privește înregistrarea sistematică a proprietăților. De asemenea, Dolj este județul cu cel mai mare număr de imobile înregistrate, gratuit pentru cetățeni, de la lansarea PNCCF, fiind deschise 585.177 de noi cărți funciare”, a precizat Alin Victor DUMITRESCU, directorul OCPI Dolj.

18 localități din Dolj, din cele 111, sunt cadastrate integral.

“Pentru comunele Drănic, Goicea, Mischii, Brădești înregistrarea sistematică a proprietăților a fost realizată din fondurile proprii ale ANCPI.

Comunele Almăj, Amărăștii de Jos, Bistreț, Cerăt, Coțofenii din Dos, Pielești, Dioști, Giurgița, Leu, Maglavit, Moțăței, Poiana Mare, Rast și Teslui au fost cadastrate din fonduri europene, prin POR 2014-2020 și PoCIDIF 2021-2027.

În județul Dolj sunt în derulare 124 de contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale”, au mai arătat reprezentanții OCPI Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova
Distribuie acest articol