Pompierii din Olt au ajutat o familie căreia i-a luat foc casa. Duminica trecută, aceștia au intervenit pentru a stinge flăcările izbucnite la o casă din comuna Ipotești. Trei copii au rămas pe drumuri. Pompierii olteni s-au mobilizat și au mers cu haine, alimente, încălțăminte și jucării la familia care a rămas fără un acoperiș.
„Misiunea de duminică, 12 ianuarie, din comuna Ipotești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, ne-a marcat, chiar dacă suntem aproape zilnic martorii unor altfel de evenimente.
Mihai, un băiețel în vârstă de numai 3 ani și jumătate, Ely, o fetiță de 10 ani și Liviu, un băiat, în vârstă de 16 ani, alături de părinții lor, au rămas fără puținul pe care îl aveau, în urma incendiului.
Salvatorii care au participat la misiunea de stingere a incendiului s-au mobilizat în aceste zile și le-au dus acestora hăinuțe, jucării, încălțăminte, pături, alimente și rechizite, dar nevoile familiei sunt mult mai mari, pentru a se putea întoarce în locuința distrusă de incendiu. Cetățenii care vor să susțină această familie greu încercată, pot lua legătura cu mama copiilor, Năstase Cristina, la telefon: 0761631152”, au spus reprezentanții ISU Olt.
Flăcările au izbucnit, duminica trecută, în locuința familiei din Ipotești și, în ciuda intervenției prompte a pompierilor, casa a fost distrusă în cea mai mare parte.
Misiunea pentru lichidarea focului și îndepărtarea efectelor negative a durat aproximativ o oră și jumătate. În urma incendiului, au ars circa 80 de metri pătrați din acoperișul casei și bunurile din două camere de locuit. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat.
Pompierii au transmis din nou măsurile prin care oamenii pot preveni producerea unor astfel de evenimente.
„• verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
• coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea)”, mai transmit cei de la ISU Olt.