Pentru a atrage simpatia, înțelegerea, susținerea și eventualitatea unei creșetri a masei participante la acel miting sau la unul ulterior, cei ce iau parte la o acțiune de protest trebuie să solicite exact lucruri care sunt importante pentru cei ce nu au de gând să iasă în stradă.
De exemplu, dacă polițiștii fac protest că au salariile mici, asta nu interesează restul populației, deoarece mulți cred că le au mari față de ale lor.
La acțiunea de protest ce a avut loc duminică , 12 ianuarie, în Capitală ,cei din conducerea AUR nu au știut să profite de mulțimea strânsă și să propună exact măsuri care să intereseze mulțimea neparticipantă.
Da, poate Klaus Iohannis este nelegitim încă președinte. Vorbim de nelegimitate morală pentru că legală, constituțională, el are o acoperire. Dar determinarea unei demisii ale sale nu rezolvă problemele poporului .De aceea majoritatea românilor sunt neinteresați de subiect. Dacă ar pleca mâine de la Cotroceni s-ar duce în o vilă de protocol plătită tot de stat, deci din banul public ,iar în locul lui, temporar, ar ajunge Bolojan. Nicio economie la buget, niciun leu în plus pentru vreun român. O altă soliciare este cea legată de turul 2. Pentru mulți români nu este important sau interesant dacă alegerile se repetă două tururi sau ar aeva loc direct din turul doi. Pentru AUR, pentru Călin Georgescu, pentru doamna Lasconi și USR poate fi important. Pentru mine nu este deoarece nu am nici cea mai mică speranță că indiferent cine va fi ales președinte, poate face ceva să-mi fie mie mai bine. În plus, și eu, dar și alte milioane de români nu credem că cei 9 judecători CCR vor recunoaște că au greșit sau că alți judecători vor da o decizie care să- contrazică decizia acestora de a se relua alegerile. Deci protest inutil și fără efect.
Dacă cei de la miting ar fi solicitat : eliminarea banilor dați partidelor de către stat pentru campanii și reducerea rolului AEP , o instituție bugetofagă umplută de salariați foarte bine plătiți era altceva. Să se modifice legea fiecare candidat să fie sponsorizat de cine vrea să-i dea bani nu contează, să- i dea și rușii dacă vor , marțienii, dar nu bugetul român. Să nu mai cheltuiască statul pentru plata a sute de mandatari finaciari, să mai deconteze cheltuieli electorale și atunci sigur nu ar mai fi atâta risipă în campaniile electorale.
Protestatarii puteau cere și desfințarea altor instituții bugetofage ca ANI, ASF, CNA au limitarea salariilor de acolo și a personalului. Puteau cere impozit gradual, unul să spunem de 30 la sută pe salariile foarte mari și pensiile mari în timp ce primii 3 mii de lei de la salariați , exact ca la pensionari , să nu fie impozitați.
Era altceva. Dacă se cerea desfințarea poliției locale care mănâncă bani grămadă din bugetele locale, reducerea numărului de consilieri locali și județeni, reducerea indemnizațiilor date acestor oameni, reducerea numărului de viceprimari (maxim unul pt fiecare loclitate ), a vicepreședinților de CJ, a subprefecților, iar primarii care au și administrator public și președinții de CJ să nu mai aibă dreptul și la consilierii personali plătiți de stat. Premierul să aibă dreptul la 3 consilieri nu la 15. Guvernul să aibă maxim 2 secretari de stat pentru fiecare minister.
Păi era altceva. Era un interes al mulțimii pentru reducerea cheltuielilor, pentru buget. Erau solicitări justificate, reale , cu impact pentru fiecare român. Dacă liderii AUR propuneau așa ceva, cota lor creștea și popularitatea. Dar din păcate niciun partid nu se gândește la oameni și niciunul nu vrea să renunțe la privilegii, la posturi, la bani, la funcții. Gargară multă, circ, zgomot pe la televiziuni, în speranța de a muta voturi de la adversar la ei. Asta fac liderii suveraniști.
Și încă ceva : Nu există vreo televiziune a poporului. Toate posturile TV aparțin unor societăți comerciale. Nu sunt Crucea Roșie. Toate trebuie să facă bani din ceva pentru a obține profit.
Poate postul național TV ar fi al poporului dacă poporul ar face un miting național ca acolo să fie angajați cei mai buni profesioniști din țară nu pilele politice, cumpărată cea mai bună aparatură și fcăute reportaje live zi de zi din satele și orașele țării. TVR ar putea fi un post al poporului.
Realitatea TV ca și celelalte posturi fac bani din reclame, din publicitate, când audiența crește cresc și tarifele. Fiecare post are politica sa de a face audiență. Acum Realitatea profită de acestă situație, folosește sintagma „președinte ales” la adresa unui om care a luat 22 la sută din o prezență la vot de 50%, îl critică pe Iohannis , pe cei din CCR etc.
Nu noi l-am votat pe Iohannis ci acel popor a cărei televiziune se pretinde a fi Realitatea. Nu noi am numit judecătorii CCR, ci partidele și lideri acestora votați de același popor. Dacă poporul îl vrea pe Georgescu , președinte ales,, îl va alege și dacă ar exista 3 tururi de scrutin, nu două!