„Meditațiile trebuie fiscalizate obligatoriu”, anunță noul ministru al Educației, care crede că veniturile obținute astfel îi determină pe unii profesori să nu mai predea cum trebuie la clasă.
Meditațiile – spune Daniel David – nu trebuie interzise, ci impozitate.
„Evident că trebuie fiscalizate! Adică nu se discută acest lucru. Pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă. Mulți spun că performanța scăzută la testele PISA e din cauză că itemii testelor nu se leagă de ce se predă în școlile noastre. Eu, când aud: „dom’le, prea multă teorie!”, îmi dau seama că teoria bine făcută îți dă cultură, îți dă sensuri și semnificații, te ferește de manipulare”, a spus Daniel David, potrivit stirileprotv.ro
Cât despre universități el spune: „Sunt împotriva examenelor la nivel de licență din cunoștințe de specialitate. Asta stimulează și industria meditațiilor.”
Pregătirea viitorului adult ar trebui să includă și noțiuni despre sănătatea reproducerii.
„V-ați gândit să puneți la masă ginecologi, care să vorbească despre boli cu transmitere sexuală la adolescenți? Da. Nu văd de ce, de exemplu, la biologie, n-ar putea, pe un modul sau pe un conținut de învățare, să fie invitați asemenea specialiști. Așa era și când am studiat eu, și era cu mulți ani în urmă”, a adăugat ministrul.
Daniel David spune că „școala paralelă”, care creează inegalități între copii, este încurajată de unele universități. Între timp, în sistemul preuniversitar, avem o inflație de burse de merit, în timp ce aproape jumătate dintre elevi se încadrează la analfabetism funcțional.
Ministrul Educației le-a cerut inspectorilor un diagnostic al problemelor din școli până în mai. Pregătirea celor mai buni profesori este o prioritate, iar cei care au performanțe trebuie răsplătiți cu bonusuri și prime.