Programul de formare este gratuit, acreditat de Ministerul Educației, și urmărește dezvoltarea competențelor digitale
Luminița Popescu, rector al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, a anunțat semnarea unui contract de finanțare de 2,4 milioane de euro la Ministerul Educației pentru proiectul „Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”. Proiectul vizează formarea gratuită a 3.000 de cadre didactice din județul Gorj, care activează în educația timpurie, primară, gimnazială, liceală și postliceală. Scopul este de a dezvolta competențele digitale ale profesorilor pentru a integra tehnologiile în predare și a îmbunătăți calitatea educației, conform standardelor europene și internaționale de competențe digitale.
„Am semnat, la Ministerul Educației, contractul de finanțare pentru proiectul „Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”. Acesta are o valoare totală de 2,4 milioane de euro și este destinat formării a 3000 de cadre didactice din județul Gorj, care activează în învățământul preuniversitar de stat la toate nivelurile (educație timpurie, primar, gimnazial, liceal, postliceal). Programul de formare este gratuit, acreditat de Ministerul Educației, și urmărește dezvoltarea competențelor digitale necesare în procesul educațional.
Programul are ca obiectiv dezvoltarea competențelor digitale și de pedagogie digitală ale cadrelor didactice, pentru a integra eficient tehnologiile în practicile de predare, a pregăti elevii pentru era digitală și pentru a crește calitatea educației, incluzând toate activitățile specifice, de la predare, evaluare, comunicarea cu părinții și până la crearea și schimbul de conținut și resurse digitale, în conformitate cu cadrul european pentru competențele digitale ale cadrelor didactice (DigCompEdu) și cu standardele de competențe digitale recunoscute la nivel internațional (ex. ECDL, Microsoft etc.)”, a transmis Luminița Popescu, rector al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, conform Gorj Express.
Trei mii de cadre didactice din județul Gorj vor beneficia de un curs de formare care se va încheia cu o certificare recunoscută la nivel național. După această perioadă de formare, profesorii vor avea parte de mentorat în clasă, însoțiți de specialiști care le vor oferi suportul necesar. Fiecare participant va primi, de asemenea, echipamente și programe software în valoare de 200 de euro pentru unitatea școlară la care lucrează.