Romula Fest revine în Slatina și Reșca

Jurnalul Olteniei
3 Min Read

Festivalul Romula Fest – Istorie&Folk revine în Slatina și satul Reșca al comunei oltene Dobrosloveni. Timp de două zile, cele două localități vor fi „un portal către un trecut ce stă ascuns în relicvele satului Reșca (Romula Malva), capitala Daciei Malvensis”, anunță organizatorii.

Ajuns la cea de-a șasea ediție, festivalul se va desfășura în zilele de 23 și 24 august.

„În seara zilei de 23 august, trupele de reenactori (Terra Dacică Aeterna) vor fi prezente în municipiul Slatina, în Parcul Tineretului, unde vor face demonstraţii la lumina torţelor.

Cea de-a doua zi a festivalului, 24 august, începe la Reșca (Dobrosloveni), acolo unde reconstituirile istorice de ritualuri, obiceiurile şi luptele din perioada antică, atelierele de meşteşuguri tradiţionale cât și un concert susținut de către Trupa Phoenix, Vasile Șeicaru, Adrian Naidin și South Music Factory (Claudiu Șarpe music project), îi vor bucura pe cei prezenți la acest eveniment unic în Oltenia”, potrivit organizatorilor.

Aproape 150 de reenactori din țară sunt așteptați la festival, iar organizatorii nu exclud participare internațională. Bineînțeles, nu vor lipsi cei 37 de reenactori din trupa localităţii Dobrosloveni, care vor participa la reconstituirea unor ritualuri antice, între care ritualul focului.

„Spaţiul de desfăşurare va fi diferit față de editiile anterioare, cu un loc de parcare mult mai mare, dar și cu un loc destinat caravanelor și corturilor, pentru cei ce doresc să campeze în zona festivalieră. Accesul la festival este liber, astfel încât oricine se poate bucura de tot ceea ce are de oferit această zona a Olteniei, plină de istorie și natură, încă nedescoperită”, mai transmit organizatorii.

Festivalul Romula Fest – Istorie&Folk este organizat de Consiliul Judeţean Olt, Primăria Dobrosloveni, Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Olt, Muzeul Judeţean Olt. ȚRomula – Reşca (Dobrosloveni) este cel mai mare centru urban român din Oltenia şi un sit arheologic de referinţă pentru cunoaşterea epocii romane în regiunea Dunării de Jos. Situl arheologic Romula din Dobrosloveni se numără printre cele cuprinse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, în cadrul Frontierelor Imperiului Român – Dacia”, reamintesc organizatorii.

Detalii despre programul festivalului https://www.facebook.com/romvlafest

Distribuie acest articol