Evenimentul va include repertorii bogate, cuprinzând piese vocale specifice din diverse regiuni etnofolclorice românești
Primăria Polovragi a anunțat cu entuziasm lansarea proiectului „Interferențe Cultural-Artistice Româno-Grecești în Peloponez”, o inițiativă culturală ce va avea loc în perioada 3-7 iulie 2024. Proiectul, cu o valoare de 130.400 de lei, este finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și are ca scop promovarea culturii românești în străinătate, consolidarea identității naționale și conservarea tradițiilor și obiceiurilor autohtone, conform Gorjeanul.
Festivalul internațional, care va debuta cu prima sa ediție în Leonidio, va aduce împreună artiști români și greci într-o serie de demonstrații, ateliere meșteșugărești și spectacole de dans și cântece tradiționale. Printre participanți se numără artiști consacrați precum Bodescu Cornelia, Butnariu Petronela, Pilea Ionuț-Cătălin, Carcalicea Elena-Amelia și Ștefan Popescu, acompaniați de orchestra Ansamblului Folcloric „Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu.
Evenimentul va include repertorii bogate, cuprinzând piese vocale specifice din diverse regiuni etnofolclorice românești, astfel încât toți participanții să se simtă parte dintr-un spectacol plin de culoare și tradiție. Ansamblul „Cheile Oltețului” al UAT Polovragi va contribui cu suite de dansuri reprezentative pentru fiecare regiune istorică românească, oferind o experiență autentică a diversității culturale.
În plus, proiectul va facilita participarea a 100 de copii din comunitățile românești din Leonidio la ateliere educaționale și meșteșugărești, precum și la cursuri de educație nonformală oferite de Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu. Aceste activități sunt parte din eforturile de consolidare a relațiilor culturale între Primăria Polovragi și comunitățile din Peloponez, având drept scop promovarea și conservarea tradițiilor comune.