joi, decembrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Irinel Codruț-Mușuroi aduce schimbarea, în Băilești, printr-o serie de proiecte ambițioase

Avocat de profesie, cu o carieră solidă în cadrul Baroului Dolj, Irinel Codruț-Mușuroi aduce cu sine o vastă experiență în administrația locală

Municipiul Băilești a cunoscut o dezvoltare remarcabilă în ultimii ani, transformându-se într-un adevărat exemplu de progres urban și comunitar. Acest avânt nu ar fi fost posibil fără contribuția lui Irinel Codruț-Mușuroi. Născut și crescut în Băilești, Irinel Codruț-Mușuroi a fost viceprimar al orașului timp de opt ani, perioadă în care și-a demonstrat abilitățile administrative și devotamentul față de comunitate.

Acum, el își propune să își extindă impactul pozitiv asupra orașului candidând pentru funcția de primar, din partea Partidului Social Democrat (PSD). Avocat de profesie, cu o carieră solidă în cadrul Baroului Dolj, Irinel Codruț-Mușuroi aduce cu sine o vastă experiență în administrația locală și o înțelegere profundă a nevoilor și aspirațiilor locuitorilor din Băilești.

„M-am născut, am crescut și am rămas în Băilești. Eu din 2004 sunt avocat, din 2005 sunt în Baroul Dolj. În perioada 2012-2020 am fost viceprimar al orașului, două mandate. Am făcut foarte multe proiecte pentru Băilești și am adus o schimbare la față a orașului. De aceea, m-am hotărât să candidez în continuare, pornit de dorința de a termina ceea ce am început. Vreau să duc mai departe ceea ce ne-am propus”, afirmă acesta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Planul său pentru viitorul orașului este bine pus la punct, reflectând atât continuitatea inițiativelor de succes din trecut, cât și introducerea unor proiecte inovatoare menite să sprijine dezvoltarea durabilă și prosperitatea comunității. De la modernizarea infrastructurii și stimularea economiei locale, până la îmbunătățirea serviciilor publice și promovarea culturii și educației, viziunea sa este una cuprinzătoare și orientată spre rezultate concrete.

Irinel Codruț-Mușuroi este hotărât să construiască pe baza realizărilor sale anterioare și să ducă Băileștiul către noi culmi de dezvoltare și bunăstare, beneficiind de sprijinul comunității și de resursele oferite de experiența sa juridică și administrativă. Candidatura sa pentru funcția de primar reprezintă o promisiune de continuitate și inovație, cu scopul de a transforma Băileștiul într-un oraș model pentru întreaga regiune.

„Ceea ce mi-am propus pentru mandatul 2024-2028 este reabilitarea și asfaltarea intrărilor în Municipiul Băilești, în speță Calea Craiovei și strada Dreptății. Asfaltarea celorlalte străzi care au rămas neasfaltate. Noi am avut un proiect în derulare de 10 milioane de euro care prevedea asfaltarea a 20 de străzi, parte carosabilă și pietonală, cu achiziție de microbuze electrice pentru transportul public în comun, piste de biciclete, centru de închiriere biciclete, autogară, proiect la care am lucrat 3 ani de zile alături de domnul primar și la care actuala administrație a renunțat, a reziliat cererea de finanțare. Valoarea totală a proiectului era de 45 de milioane de lei. Îmi doresc să reiau proiectul pentru asfaltarea străzilor și achiziția microbuzelor electrice prin identificarea unor noi surse de finanțare pe fonduri europene, în sensul de a accesa axele pe care se pot aloca noi fonduri pe partea de infrastructură.

Îmi mai propun construirea unei platforme industriale pentru atragerea de investitori și pentru a crea locuri de muncă și a aduce bunăstare locuitorilor municipiului. În felul acesta să nu mai plece în alte țări pentru a-și câștiga existența. De asemenea, tot pe partea de confort pentru cetățeni mi-am propus să realizez asfaltarea tuturor cvartalelor de blocuri, amenajarea spațiilor verzi din interiorul acestora, construirea unor spații verzi și modernizarea iluminatului public în cartierele de bloc și creșterea numărului locurilor de parcare. Tot prin intermediul fondurilor europene îmi doresc să realizez anveloparea blocurilor, adică eficientizarea energică a acestora. În ceea ce privește partea de învățământ, având în vedere că există posibilitatea accesări fondurilor europene, îmi propun ca în colaborare cu directorii de școli, și în special cu directorul Liceului Tehnologic „Ștefan Anghel” să putem să refacem infrastructura care să ne permită readucerea la lumină a învățământului profesional. Înainte, în cadrul liceului, existau diferite discipline care le permiteau celor care le urmau să-și dezvolte o anumită meserie. Electrician, mecanic, strungar, meserii care încet au dispărut din viața noastră.

Vreau să vin în întâmpinarea problemei câinilor fără stăpân prin amenajarea unui adăpost, într-o locație pe care noi am preluat-o de la Consiliul Județean în acest scop, în 2019. Pe partea de sănătate să identific și alte surse de finanțare în colaborare cu conducerea Spitalului Municipal, dr Irinel Popescu, pentru a moderniza spitalul și în felul acesta pentru a avea o creștere a nivelului actului medical și să atragem și noi cadre medicale”, a detaliat Irinel Codruț-Mușuroi.

Irinel Codruț-Mușuroi, candidat la funcția de primar al Municipiului Băilești, își propune să continue dezvoltarea orașului printr-o serie de proiecte ambițioase. Alte planuri ale sale de viitor sunt:

1. Amenajarea rondurilor și sprijinirea cetățenilor

2. Aducerea conductei principale de gaz

3. Racordarea gratuită la rețeaua de gaze

4. Casetarea pârâului Balasan

5. Reabilitarea stadionului Progresul Băilești

6. Modernizarea sistemului de încălzire în unitățile de învățământ

7. Îmbunătățirea serviciilor publice

8. Amenajarea unui nou cimitir și îmbunătățirea curățeniei în cele existente

9. Construirea rețelei de canalizare în cartierul Balasan

10. Amenajarea drumurilor de exploatație pentru agricultori

11. Sprijin pentru fermieri în accesarea fondurilor europene

În perioada când era viceprimar, alături de primarul Costel Pistrițu a realizat proiecte impresionante în Băilești, gestionând investiții de peste 150 de milioane de lei (mai mult de 30 de milioane de euro). Acesta este un semn că potențialul candidatului este foarte mare. Printre realizările notabile se numără:

– „Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU)”, în valoare de 45.709.487,03 lei (peste 9 milioane de euro), a modernizat 25 de străzi, a creat parcări auto, spații verzi, un sistem de supraveghere urban cu 42 de camere video, o zonă pietonală, și a modernizat și extins Parcul Tineretului.

– „Amenajarea zonei Parc Balasan”, cu o investiție de 9.714.109,86 lei (aproximativ 2 milioane de euro), a inclus alei pietonale, piste de biciclete, terenuri sportive și locuri de joacă.

– „Proiectul „Balasan, zona de pescuit și agrement”, în valoare de 823.702,98 lei (166.000 euro), a amenajat cele două lacuri ale pârâului Balasan cu pontoane pentru pescuit, bărci, hidrobiciclete și caiace.

– „Modernizarea iluminatului public”, cu un buget de 7.181.593,01 lei (1.500.000 euro), a implicat instalarea a 1.607 lămpi LED, reducând consumul energetic și emisiile de CO2.

– „Îmbunătățirea serviciilor medicale în spitalul din Băilești”, prin proiectul HEALTHEFF de 3.250.144,31 lei (peste 650.000 euro), a adus echipamente medicale moderne, inclusiv aparate de radiologie și ventilatoare mecanice.

– „Proiectul pentru îmbunătățirea serviciilor sociale, educaționale, culturale și de siguranță”, în valoare de 13.208.054,81 lei (aproximativ 2.600.000 euro), a permis construirea și dotarea a două grădinițe, modernizarea unui centru pentru copii și tineret, și realizarea unui sistem de supraveghere video.

– „Construirea noului sediu al Primăriei Băilești”, cu o investiție de 3.201.772,42 lei (650.000 euro).

– „Amenajarea pieței agroalimentare”, cu un buget de 2.440.543,84 lei (500.000 euro).

– „Construirea noului sediu pentru Grădinița Petre Ivanovici”, în valoare de 871.585,27 lei (aproximativ 180.000 euro).

Comandat de PSD Dolj, executat de Inter Regional Management SRL, CUI mandatar financiar 21240002.

Politica