Parcările reprezintă o problemă reală pentru români, în ultimii ani, după ce au apărut din ce în ce mai multe mașini pe străzi. În Craiova se încearcă rezolvarea unor situații delicate, din acest punct de vedere. Astfel, în rectificarea bugetului supusă, joi, votului consilierilor locali din Bănie, s-a cerut alocarea sumei de 310.000 de lei pentru „achiziționarea de servicii de consultanță de specialitate și asistență în vederea desfășurării procedurilor necesare încheierii unui contract de concesiune și lucrări de servicii conform Legii nr.100/2016 privind concesiunile de lucrări şi concesiunile de servicii, cu modificările și completările ulterioare, pentru obiectivul de investiții Parcări în Municipiul Craiova”.
Proiectul a trecut de vot, dar nu toți consilierii au considerat că este necesară o astfel de investiție, din bugetul local. Adriana Ungureanu și-a spus părerea și despre sistemul de supraveghere video, pentru parcări: „Vreau să vă spun că nu suntem de acord cu această sumă de 310.000 de lei, pentru serviciile de consultanță parcări. Adică noi dăm parcările și mai plătim și 60.000 de euro, pentru că vine o firmă să ne spună ceva. Nu sunt de acord nici cu suma plătită pentru sistemul de supraveghere parcări. Este o sumă foarte mare. Trebuie 100.000 de ore pentru a se susține această plată. Suma este foarte mare. Până acum a mers foarte bine cu ce s-a adunat din aceste taxe”, a declarat Adriana Ungureanu, consilier local din partea PNL.
Direcția Servicii Publice a solicitat virarea fondurilor alocate pe bunuri și servicii în anul 2024 pentru achiziția unui „Sistem de monitorizare video ANPR pentru verificarea plăților în parcările cu taxă pe domeniul public al municipiului Craiova”, cu suma de 250.000 de lei. Un alt consilier local din partea PNL a comentat investițiile care se vor face în parcările din oraș.
„Și eu mă voi abține la acestă rectificare de buget. Așa cum am susținut și în ședința din luna trecută, parcările din Craiova sunt un obiectiv de investiții care trebuie asumat de către Primărie și nu concesionat unui privat. Este total aberant ca parcările din orașul nostru să fie executate și administrate de către un privat. În acel moment, nu mai avem niciun control asupra prețurilor practicate pentru a parca mașina în municipiul nostru. Dacă va ajunge un privat să construiască parcări pe terenurile primăriei, nu va exisa niciun control asupra prețului”, a fost intervenția lui Teodor Sas.
Reprezentanții Primăriei Craiova au explicat că studiul pentru care urmează să se plătească este obligatoriu, prin lege și că așa cere procedura, iar prețul exact va fi stabilit în urma unei licitații publice.