Olguța Vasilescu, la IQ Digital Craiova: „Avem 1,7 mașini per familie”

Grosu Claudia
3 Min Read

În cadrul evenimentului, primarul municipiului Craiova a subliniat și importanța parcurilor industriale

IQ Digital a adus în atenția locuitorilor din Craiova nu numai exemple de succes la nivel global în domeniul afacerilor, ci și antreprenori locali, împreună cu reprezentanții administrației din Bănie. Lia-Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a subliniat importanța parcurilor industriale din zona orașului și avantajele pe care le oferă investitorilor interesați să își desfășoare activitatea aici.

Se pune accent pe sprijin financiar de minimis în valoare de 200.000 de euro, scutiri de taxe locale, eliberarea gratuită a autorizațiilor pentru construcții de fabrici, furnizarea de utilități până la poarta fabricilor și o taxă de închiriere de un eurocent pe metru pătrat pentru terenurile folosite.

Foarte important este Drumul Expres Craiova-Pitești. Va începe lucrarea la drumul de mare viteză Craiova-Lugoj care va lega Craiova de Vestul țării și tot anul acesta va începe Craiova-Târgu Jiu, care va dezvolta orașul din punct de vedere turistic. Sper să convingem Guvernul României că avem nevoie și de o autostradă Craiova-Calafat. Având în vedere că în Bulgaria toată rețeaua de autostrăzi este deja pusă la punct, în Serbia la fel și că dezvoltăm infrastructură bună și în zona Aeroportului, avem nevoie de această autostradă.

Datorită Aeroportului Craiova, orașul nostru devine un hub pentru tot ceea ce înseamnă această zonă, inclusiv Bulgaria și Serbia. Suntem printre cele mai motorizate orașe din România. Avem 160.000 de mașini înregistrate, la o populație de 265.000, iar acest lucru înseamnă cam 1,7 mașini per familie”, a menționat Vasilescu.

Leonardo-Geo Mănescu, președintele Senatului Universității din Craiova și director al INCESA, a subliniat că instituția pe care o conduce dezvoltă capacitățile de răspuns pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), are un sistem de cercetare bine structurat și că, în colaborare cu autoritățile locale, contribuie la construirea unor povești captivante și inovatoare.

„Noi am reușit să îmblânzim cercetătorii. Preluăm noi funcția de cercetare și lăsăm inovarea la companii, astfel încât să construim împreună. Noi nu avem soluții, dar noi putem fi partea soluției. Când spun noi, înțelegem comunitatea academică. Evident că, o ureche dedicată o avem pentru administrația locală. Nu reușim noi să ținem pasul cu toate proiectele pe care ei le dezvoltă, dar încercăm. Cu certitudine, ne stimulează să încercăm să zburăm”, a spus acesta.

Distribuie acest articol