marți, noiembrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Emi Gal, antreprenorul român care vrea să vindece cancerul, a venit în Craiova

Povestea impresionantă a lui Emi Gal, românul care trăiește în SUA și luptă împotriva cancerului: „Îmi doresc să fac lucruri care sunt dincolo de bani”

Emi Gal, creatorul startup-ului american în domeniul sănătății Ezra, a fost invitat la evenimentul IQ Digital din Craiova, unde a împărtășit mai multe detalii despre soluțiile sale de imagistică medicală cu inteligență artificială, care au scopul de a detecta cancerul în stadii incipiente.

Detectarea cancerului în stadii incipiente oferă o șansă de supraviețuire de 80% pentru pacient, în comparație cu doar 20% în cazul diagnosticării într-un stadiu avansat. Acesta este unul dintre motivele care l-au motivat pe Emi să înființeze Ezra și să lupte împotriva uneia dintre cele mai grave boli din zilele noastre, după ce a obținut cu succes un exit din startup-ul său anterior, Brainient.

În 2009, Emi Gal a fondat startup-ul Brainient, care și-a dezvoltat activitatea pe ideea că brandurile și editorii pot îmbunătăți angajamentul vizualizatorilor prin transformarea videoclipurilor în reclame mai personalizate și interactive. Până în 2012, Brainient reușise să strângă investiții în valoare de 4 milioane de dolari, incluzând un fond Series A de 1,8 milioane de dolari.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După vânzarea companiei, Emi Gal s-a mutat în New York, unde își are domiciliul și în prezent. Succesul său nu a fost doar o coincidență, ci rezultatul capacității sale de a atrage și anticipa oportunitățile. Acest parcurs a început încă din adolescență, când și-a construit drumul în mod independent. Astăzi, este un exemplu de afacere de succes, dar mai important, de om. Deși câștigă mulți bani, rămâne modest și chibzuit. Puterea și bogăția nu i-au afectat judecata, rămâne ancorat în realitate și urmează calea pe care destinul excepțional îl împinge mereu să o urmeze. Păstrează autenticitatea și este un model de fiu, frate și partener de viață.

„Banii sunt destul de importanți pentru a-ți da confortul psihic de care ai nevoie ca să poți să crești o familie, să începi o familie, să te poți bucura de viață. E important să faci bani, însă nu pentru a avea bani, ci pentru a putea avea stabilitate. Eu acum că am vândut o companie și că financiar sunt de ceva vreme destul de stabil, mă face să îmi doresc să fac lucruri care sunt dincolo de bani. Cum ar fi să-mi construiesc o companie care are ca misiune principală să ajute oamenii să nu moară de cancer. Desigur, trebuie să construim o companie, să fim profitabili, dar nu este scopul principal”, a povestit pentru Jurnalul Olteniei, Emi Gal.

Acesta ne-a vorbit și despre perioada petrecută în România și despre cât de utilă i-a fost educația primită aici: „Am studiat la Facultatea de Matematică-Informatică, Universitatea Spiru-Haret, din București. Drept urmare, m-am format aici. Am învățat să programez în România. Cred că pentru faptul că am crescut aici, am fost descurcăreț. Ceea ce m-a ajutat foarte tare când am plecat din țară”.

Emi Gal a subliniat că nu există o rețetă minune pentru succes. Rutina nu i s-a schimbat foarte mult de când și-a lansat prima afacere, la 19 ani: „Sincer, rutina nu s-a schimbat. Eu muncesc foarte mult, 12 ore pe zi, 6-7 zile pe săptămână. Probabil că majoritatea oamenilor sunt un pic surprinși pentru că muncesc destul de mult, chiar și acum. Cred că acesta este principalul motiv pentru care am reușit să am succes. Dacă încep pe un drum voi continua să muncesc până ajung la obiectivul dorit”.

Antreprenorul spune că familia este extrem de importantă. Dacă îți găsești partenerul potrivit, acesta este un plus în călătoria spre succes: „Dacă îți găsești partenerul potrivit, să începi o familie îți stă stabilitatea de care ai nevoie pentru a putea să te concentrezi în a lua riscuri în alte părți ale vieții. Cum ar fi să începi un start-up. Adică, stabilitatea în viața personală este foarte benefică doar dacă îți găsești partenerul potrivit”.

La vârsta de 24 de ani, Emi Gal a fost remarcat de prestigiosul cotidian de afaceri Financial Times, care l-a menționat într-un articol despre tinerii talentați lansați din Europa de Est. „Este varful de lance al unui trend in crestere, de antreprenori tineri si ambitiosi din Estul Europei care-si stabileasc firmele la inceput de drum in Marea Britanie”, scriau atunci jurnalistii, conform stirileprotv.ro.

Logica obișnuită nu l-ar fi clasat niciodată pe Emi Gal printre cei care pot concura la nivel înalt. Nu a urmat cursurile unei școli în străinătate și nici nu deține un MBA. Este un autodidact în adevăratul sens al cuvântului, provenind dintr-o familie de români obișnuiți, dar cu valori solide.

La vârsta de doar cinci ani, mama lui Emi Gal a plecat în Italia pentru a lucra ca gospodină în casele italienilor, cu scopul de a susține financiar familia. Tatăl său a rămas în România pentru a avea grijă de copii până când aceștia au crescut suficient de mari. Această situație nu era ceva neobișnuit pentru Emi, având în vedere că provenea dintr-o familie cu 16 frați, fiind cel mai mare.

Încă din copilărie, Emi Gal a fost fascinat de domeniul informaticii. Tatăl său a relatat cum s-a conectat la Internet încă de la vârsta de numai 10 ani. „A speriat toti vecinii ca pe vremea aia nu eraasa ceva. A venit cu un cablu gros si a facut o gaura mare in perete la bloc. Au sarit vecinii: Bai Fane, ce faci, strici blocul!”. Iar apoi a ajuns sa le imparta internetul vecinilor cu 10 dolari pe luna.

La vârsta de 10 ani, Emi Gal și-a dorit să câștige bani pentru a-și cumpăra ciocolată. Deoarece avea acces nu doar la un calculator, ci și la o imprimantă, a început să creeze cărți de vizită pentru profesorii din școala sa. Mai apoi, a învățat să programeze și a început să dezvolte site-uri web, primul dintre ele fiind pentru sora sa. La vârsta de 19 ani, a hotărât să își înființeze propria firmă. Întrucât locuia împreună cu sora sa mai mare, a mutat mobilierul din dormitor în sufragerie pentru a avea mai mult spațiu. Patru luni mai târziu, sora sa l-a dat afară, deoarece în dormitor lucrau deja patru persoane care aveau contracte directe cu America. Emi a decis apoi să închirieze un birou pe Calea Dorobanți. Între timp, biroul a devenit mare și colorat, inclusiv cu o cameră de jocuri pentru cei 30 de angajați.

În prezent, își dorește mai mult ca oricând să vindece cancerul. Rezultatele vorbesc de la sine. Până în prezent, Ezra a analizat datele a peste 7.000 de pacienți, iar medicii care au folosit această tehnologie au descoperit cazuri de cancer în aproximativ 6% din cazuri.

Până în prezent, Ezra a ridicat peste 40 de milioane de dolari din investiții, iar în ce privește planurile de viitor ale companiei, Emi ne-a spus că vrea să continue scalarea soluției, anul acesta focusul fiind în continuare piața din SUA, urmând ca apoi să se extindă și internațional. Echipa va continua să dezvolte și alți algoritmi de inteligență artificială pentru a putea scădea costul și mai mult și a facilita accesul la tehnologie unui număr cât mai mare de pacienți.

Politica