„La baza societății trebuie să stea nevoia de siguranța, atăt a cetațeanului cât și a polițistului”
Update: “Astăzi, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu i-a prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pe cei doi bărbați reținuți ieri pentru infracțiunea de ultraj.
Instanta de judecată și-a însușit propunerea și a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor doi”, conform politistilor.
Aceștia vor fi reintroduși în arestul IPJ Gorj.
Update: „Astăzi, un bărbat de 53 de ani și un tânăr de 20 de ani, ambii din municipiul Târgu-Jiu, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de ultraj au fost reținuți de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.
În seara de 7 martie a.c., bărbatul de 53 de ani ar fi exercitat acte de violență asupra unui polițist, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, iar tânărul de 20 de ani ar fi adresat amenințări cu acte de violență și cuvinte și expresii jignitoare unui alt polițist, în aceleași împrejurări.
Cercetările au fost continuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, delegați de procurorul de caz pentru desfășurarea de activități specifice”, potrivit IPJ Gorj.
Un incident tumultuos are loc în sediul Poliției din municipiul Târgu Jiu. Un videoclip în care doi bărbați își exprimă înjurii a fost postat public pe paginile de socializare. În înregistrare se poate vedea cum cei doi bărbați manifestă un comportament agresiv și își adresează injurii polițiștilor chiar în interiorul secției de poliție, conform Pandurul.
”SNPPC solicita MAI modificarea urgentă a OMAI 9/2009 așa cum domnul vicepremier Cătălin PREDOIU s-a angajat! Un nou ultraj la IPJ GORJ în care procurorii au refuzat dispunerea de masuri preventive fata de cei 2 autori. Nu este primul caz de acest gen in GORJ și nici în România.
SNPPC a atras tot timpul atenția că slabirea autoritatății polițistului se datorează mai ales lipsei de fermitate în deciziile magistraților care, fie cercetează în stare de libertate, fie refuză arestarea preventivă, fie soluționează cu clasare/achitare aceste dosare, încurajând astfel ultrajele asupra politistilor, (agresarea fizică și/sau verbală a polițiștilor, amenințarea, adresarea de injurii, etc.).
La baza societății trebuie să stea nevoia de siguranța, atăt a cetațeanului cât și a polițistului. Ne intrebăm retoric bineînțeles, dacă era un procuror sau judecator ultragiat, oare suspecții mai erau cercetati în stare de libertate ? Am solicitat constant in ultimul timp reținerea și arestarea preventivă, condamnarea cu executare către limita maximă a pedepsei si interdictia eliberariii conditionate pentru ultraj și ultrajul judiciar.
Mai mult, nici pana in prezent MAI nu a considerat oportun sa acorde asistenta juridica politisilor ultragiati, deși domnul ministru Cătălin PREDOIU cunoaște chiar de la SNPPC această scăpare a OMAI 9/2009”, a fost mesajul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.