A fost avizat în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Studiul de Fezabilitate pentru drumul de mare viteză Craiova-Târgu Jiu. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare de către secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu. Astfel, cei 110 kilometri vor fi împărțiți într-o autostradă, Craiova-Filiași și drum expres, Filiași-Târgu Jiu.
„Printre principalele caracteristici prevăzute regăsim:
25 poduri;
41 pasaje;
13 viaducte;
50 structuri casetate;
1 ecoduct;
3 Centre de Intreținere și Coordonare;
12 parcări de scurtă durată;
4 spații de Servicii tip S1;
2 spații de Servicii tip S3;
9 noduri rutiere localizate în zona:
1) Ghercești (DEx Craiova – Pitești);
2) Mischii (DN65C);
3) Craiova Nord (DN65F);
4) Beharca (DN6);
5) Răcarii de Sus (DN6);
6) Țânțăreni (DN66/DJ661);
7) Săulești (DJ661);
8 ) Târgu Cărbunești (DN67B);
9)Târgu Jiu (VO Târgu Jiu)”, a explicat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.
Traseul acestui drum de mare viteză este structurat în 6 loturi cu o lungime totală de 110 km. Acesta va traversa județul Dolj și județul Gorj.
„Se va desprinde din Drumul Expres Craiova-Piteşti, din nord-estul Municipiului Craiova și va avea ca punct final în sud-estul Municipiului Târgu Jiu, în Varianta Ocolitoare Târgu Jiu și va traversa următoarele U.A.T.-uri: Dolj și Gorj: Ghercești, Simnicu de Sus, Craiova, Isalnița, Almaj, Coțofenii din Față, Brădești, Filiași și comunele gorjene Țânțăreni, Turburea, Aninoasa, Săulești, Vladimir, Bărbătești, Jupânești, Târgu Cărbunești, Scoarța, Dănești și Târgu Jiu”, a mai spus Irinel Scrioșteanu.
Valoarea estimată a investițiilor este de aproape 14 miliarde lei, fără TVA. Sursa de finanțare este prevăzută din fonduri europene nerambursabile, din cadrul Programului Transport 2021-2027.
Sursa foto: FB/Irinel Ionel Scrioșteanu