Remedii pentru mahmureală: Ungurii preferă găinaţul, sicilienii mănâncă penis de taur

Delia Pătru
7 Min Read

De la zeamă de murături la șosete cu vodcă și excremente de pasăre, iată care sunt leacurile de care ai putea avea nevoie în viața ta după o noapte mare ca cea din ultima zi a anului. Euronews a strâns leacuri băbești din toată Europa pentru o situație cu care se va confrunta tot continentul în următoarele 48 de ore.

Așa că, înainte de a începe să te gândești la rezoluțiile de anul nou, la toate acele promisiuni de a merge la sală, la perspectiva unor schimbări importante în viața ta, va trebui să te asiguri că ai la îndemână tot ce este necesar pentru a scăpa de mahmureală, scrie g4media.ro

Katerfrühstück (Germania)

Există un cuvânt pentru orice în Germania. Mahmureala este cunoscută sub numele de Katzenjammer – literalmente „jalea pisicilor”. Așa că nu este de mirare că micul dejun pentru mahmureală este Katerfrühstück – sau „gustarea pisicii”. Acesta conține un hering murat înfășurat în jurul castraveților murați și a cepei. Funcționează!

Salată de hering (Belgia)

Asemănător cu leacul german pentru mahmureală, dar probabil puțin mai gustos, belgienii aleg heringul marinat cu ceapă, ardei, iaurt și ardei gras. Iaurtul chiar ajută.

Saramură de murături (Polonia)

Polonezii preferă să bea un pahar de saramură din murături acrișoare pentru a calma moralul de dimineață. După cum probabil ați observat din primele trei intrări de pe această listă, murăturile sunt esențiale pentru a vă face să vă simțiți mahmuri, pur și simplu pentru că concentrația lor de potasiu și sodiu ajută la refacerea electroliților. Unele baruri oferă chiar și un shot de Bourbon cu un chaser de suc de murături.

Găinaț de vrăbiuță cu infuzie de coniac (Ungaria)

Da, este o chestie… – și cea pe care v-o recomandăm cel mai puțin din această listă. Unii unguri cred că adăugarea de excremente de vrabie în coniac va ajuta la ameliorarea mahmurelii. Nu știm exact de ce, având în vedere că respectivele excremente conțin probabil paraziți… Dar nota maximă pentru originalitate și pentru că a făcut ca leacul să sune mai rău decât boala în sine. Cu toate acestea, dacă reușiți să convingeți o vrăbiuță să vină să defuleze în paharul dumneavoastră, chemați televiziunea. Faima și averea sunt chiar după colț.

Șosete cu vodcă (Estonia)

Un remediu estonian de modă veche presupune înmuierea unei perechi de șosete în vodcă, purtarea lor sub o altă pereche de șosete groase și relaxarea cu o ceașcă de ceai fierbinte. Există o logică în această nebunie, deoarece este vorba de a combate focul cu foc – vodca și ceaiul fierbinte vor induce transpirația și, prin urmare, vor elibera toxinele din organism.

Tocănițe și supe (Franța)

Francezii adoră o tocană consistentă sau o supă de ceapă pentru a vindeca mahmureala și au dreptate. Cu cât mai sărată, cu atât mai bine pentru a vindeca tremuratul de dimineață. De asemenea, ei au tendința de a face cassoulet, un fel de mâncare tradițională compusă din fasole albă, cârnați, carne și grăsime de gâscă. Aceasta împiedică alcoolul să se instaleze în sânge, așa că spor la pofta de mâncare.

Spaghete la miezul nopții (Italia)

Dacă la miezul nopții încă mai sunteți în formă, n-aveți decât să urmați exemplul italienilor și să pregătiți o spaghettata di mezzanotte – „Spaghetele de la miezul nopții”. Nu există niciun truc real – vor fi doar gustoase și vor absorbi excesul de alcool. Felul preferat este Aglio e Olio – un fel de mâncare delicios de simplu din Napoli, pentru care veți avea nevoie de spaghete, usturoi, ulei de măsline și ardei iute. Iar dacă aveți puțin respect de sine, nu uitați de pătrunjelul tocat ca garnitură.

Penis de taur (Sicilia)

Poate că este una dintre cele mai vrednice de glume, dar pentru oricine a încercat-o, va ști că nu este chiar atât de rea. De fapt, este destul de bun. Gustarea tradițională pentru un sicilian mahmur este un pizzle – penis de taur uscat. Considerat a fi plin de proteine, vitamine și minerale, acest remediu de modă veche era, de asemenea, menit să sporească masculinitatea. Acum nu mai este la fel de popular ca odinioară, dar, din nou, dacă găsiți niște fâșii subțiri de mușchi uscat, nu va fi o diferență prea mare față de carnea de vită uscată.

Ciorba de burtă (România)

La fel ca francezii, românii știu că supele fierbinți după o noapte lungă sunt întotdeauna o idee bună. Cu toate acestea, ei merg mult mai departe cu asta ;). Atunci când sunt mahmuri, românii apelează la ciorba de burtă. Într-adevăr, tractul digestiv al porcilor sau al vacilor este transformat într-o supă prin fierberea măruntaielor cu usturoi și ceapă, iar acizii grași esențiali, proteinele și sarea accelerează procesul de recuperare.

Bacon (Anglia)

Fie că este vorba de un umil sandviș cu șuncă sau de un mic dejun englezesc complet, șunca prăjită vă poate oferi toți aminoacizii care vă lipsesc. Și este și gustoasă pe deasupra.

IRN-BRU (Scoția)

Scoțienii jură pe băutura răcoritoare carbogazoasă de portocale IRN-BRU pentru a se revigora după o noapte mare în oraș. Și dacă ai ieșit vreodată în Scoția și localnicii cred că asta te ajută, știi că au dreptate.

Nisip. Mult nisip. (Irlanda)

În timp ce o mulțime de remedii din această listă implică mâncare și băuturi, irlandezii au o altă soluție atunci când se trezesc ca un liliac: nisipul. Și din belșug. Legenda irlandeză susține că îngroparea până la gât în nisipul rece îți face sângele să pompeze și te trezește.

Foto:pixabay

Distribuie acest articol