O tânără din Dolj, angajată a unui local de jocuri de noroc din Craiova, este cercetată penal după ce a furat banii din încasări. Tânăra de 19 ani a jucat la păcănele și a pierdut o sumă considerabilă de bani. Ca să nu plece acasă cu mâna goală, a mințit că a fost prădată.
„În dimineaţa zilei de 10 decembrie a.c., ora 06.15, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de către o tânără de 19 ani, din comuna Podari, angajată a unei societăţi comerciale cu specific jocuri de noroc, situată pe strada Piaţa Gării, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, în jurul orei 05.00, persoane necunoscute i-ar fi smuls de la brâu, fără a exercita alte acte de violență, borseta în care avea suma de aprox 7.000 lei, bani proveniți din încasări.
În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în cursul zilei de 10 decembrie a.c., s-a reuşit identificarea prezumtivilor autori, respectiv, două tinere de 22 şi 15 ani, din comuna Podari, asupra acestora găsindu-se borseta în care se afla suma de 7.260 de lei.
Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în cursul zilei de 09 decembrie a.c., tânăra de 19 ani a jucat la aparatele de jocuri electronice tip slot-machine, prilej cu care a pierdut suma de 6.829 lei”, potrivit IPJ Dolj.
Celelalte două tinere au ajutat-o.
„Pentru a justifica suma de bani pierdută, aceasta ar fi luat hotarât sa însceneze furtul banilor, proveniți din încasări, apelând la spijinul celor două tinere de 15 şi 22 ani, prima sustrăgând borseta, iar cea de-a doua asigurând locul faptei. Având în vedere că a fost sesizată, în mod nereal, producerea unei fapte prevăzute de legea penală, în cauză a fost extinsă urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de inducerea în eroare a organelor judiciare, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, mai transmite IPJ Dolj.
Acum, toate trei vor da socoteală în fața legii. Polițiştii reamintesc:
„Conform art. 268 cod penal, inducerea în eroare a organelor judiciare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare sau cu amendă
(1)Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existența unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârșirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”.