Mai mulți constructori vor să lucreze la Spitalul Regional de Urgență (SRU) Craiova. Pentru primele lucrări de construcții au fost depuse patru oferte, au anunțat autoritățile.
„Procedura de atribuire a primelor lucrări de construcții la Spitalul Regional de Urgență Craiova a avut data limită pentru depunerea ofertelor astăzi, 11 Decembrie 2023.
4 operatori economici importanți din România și-au declarat, prin depunerea ofertelor, participarea la această procedură și intenția de a realiza primele lucrări de construcții la cel mai important obiectiv de infrastructură sanitară din regiunea Sud-Vest, SRU Craiova”, au scris autoritățile pe pagina de facebook dedicată spitalului.
Este vorba despre asocierile: S.C.A.D.T. S.A. (Leader), TOP DECON SRL; CONSTRUCȚII ERBAȘU (Leader), CONCELEX, CON-A OPERATIONS, BOG’ART; Synergy Construct (Leader), DRAMIROM TRADE; RECON (Leader), SC ROMFER TRANS SRL, DEMO-IDIL CONSTRUCT SRL.
Reamintim că, luna trecută, Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico-economici ai spitalului, lucrarea fiind mai scumpă acum cu 850.000 lei față de cât se estimase inițial.
Hotărârea Guvernului nr. 786/2019 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Spital Regional de Urgență Craiova”, prevedea o valoarea totală a investiției de 2.850.508 mii lei, cu TVA. Noua cifră este 3.708.575 mii lei cu TVA.
Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern, modificarea indicatorilor tehnico-economici a venit ca urmare a „majorării, în perioada 2019 – 2023, a prețului materiilor prime, materialelor de construcții, echipamentelor, dotărilor, utilajelor, energiei, combustibilului, etc., în contextul crizei mondiale în domeniu, efectelor colaterale ale crizei provocate de pandemia COVID-19 și al conflictului aflat în imediata apropriere a granițelor României”.
De asemenea, au apărut diferențe între soluțiia tehnică aprobată la faza Studiu de Fezabilitate (SF) și soluția tehnică definitovă la faza Documentație Tehnică pentru obtinerea Autorizației de Construire (DATC)
Tot luna trecută, Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a anunțat că a desemnat câștigătorul ,,Serviciilor de supraveghere a lucrărilor de construcții, furnizării de echipamente și dispozitive medicale, sisteme IT și mobilier”, pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență Craiova.
„În cadrul contractului, principalele activități ale supervizorului sunt: management de proiect, verificare, organizare și arhivare a documentației, activități premergătoare execuției lucrărilor, monitorizarea execuției lucrărilor, supervizarea lucrărilor în perioada de garanție, gestionarea unor situații particulare și coordonarea în materie de sănătate și securitate în muncă. Valoarea licitată de asocierea formată din VENTURO INVESTMENT SRL (lider), KOLTEK MUSAVIRLIK și DARCOM ENERGY SOLUTIONS este de 26.824.490,00 lei, fără TVA. Semnarea contractului, ce va avea o durată de 126 de luni, va fi posibilă după expirarea perioadei de 10 zile de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea acestora, dacă este cazul”, conform ANDIS.
Macheta viitorului spital a fost prezentată în octombrie, la Craiova.
Potrivit ANDIS, Regionalul din Bănie va avea 807 paturi, 19 săli de operație în Blocul operator central, 17 cabinete pentru imagistică medicală, 6 cabinete de intervenții endoscopice, 3 camere de cardiologie intervențională, 12 camere de cardiologie non-invazivă, 5 posturi de hemodializă și numeroase clinici ambulatorii.
Clădirea principală va avea 8 niveluri,iar proiectul include un total de 1567 de locuri de parcare, dintre care 1011 sunt exterioare, iar 556 subterane.