Artă populară făcută de copii. Elevii secției externe de Artă populară ai Scolii „Cornetti”, au organizat joi un vernisaj de artă la Cula Cernăteștilor din Dolj. Copiii au creat mai multe obiecte de artă, cum ar fi tablouri, lanțișoare croșetate sau cercuri. Ei au vrut să facă o șezătoare ca să reamintească oamenilor cum străbunicii nostri făceau obiectele de Artă populară care astăzi, nu se mai găsesc.
„Astăzi aici sunt cu o parte din elevii mei de la Artă populară. Majoritatea sunt elevi în anul I, dar avem și câteva fete care sunt în anul II. Noi la cursurile de Artă populară desfășurăm un fel de ateliere pe care noi le numim șezători, ceea ce facem și astăzi aici. Am venit să ne expunem o parte din lucrările pe care le facem. Noi desfășurăm o șezătoare la Cula Cernătești”, a spus Camelia Popescu, profesor la Școala de Arte și Meserii „Cornetti” Craiova.
Elevii au fost foarte încântați de activitate. Aceștia spun că sunt fascinați de obiectele tradiționale și că le place că au reușit să le confecționeze. Cula de la Cernătești este un obiectiv turistic din județul Dolj care atrage nu doar copii, dar și grupuri de turiști din alte județe să o viziteze.
„Cula era o clădire semifortificată folosită ca locuință pentru boieri, dar în același timp a devenit și scut de apărare datorită incursiunilor care s-au dat cu armata Otomană. Cula a aparținut familiei boierilor Cernătescu, dar ulterior a trecut în domeniul statului și s-a realizat un punct muzeistic. Muzeul Olteniei a luat exponatele, le-au restaurat și le-au expus în această manieră. Noi mai organizăm activități recreative cum am avut și astăzi Școala de Artă Populară „Cornetti”în care copiii au realizat lucru manual și au avut o șezătoare.”, a declarat Cosmina Purgariu, referent la Cula Cernătești.
Cula Cernăteștilor a fost inaugurată anul acesta pe 14 septembrie.