Poliția Locală Craiova a început să se laude, din nou, în mediul online, după o pauză de aproape trei luni. Agenții din Bănie erau destul de activi pe rețelele de socializare, înainte de tragedia din Grădina Botanică, unde o minoră a fost ucisă, iar un tânăr abia a scăpat cu viață în urma unui atac sângeros.
Ultima postare a polițiștilor locali din Bănie data din ziua de 17 iunie, când agenții se lăudau cu un portofel găsit în Piața Centrală. A urmat o pauză de aproape trei luni. Prima postare a Poliției Locale, pe Facebook, după crima din Grădina Botanică, a apărut pe 11 septembrie. La acea vreme, agenții se lăudatu cu faptul că au fost prezenți la deschiderea noului an școlar și le urau „succes” elevilor.
De atunci, au mai fost publicate 8 postări. Cea mai apreciată în rândul urmăritorilor a fost legată de fluidizarea traficului și de reînceperea transportului școlar în oraș: „Polițiștii locali asigură fluidizarea traficului rutier pe traseele de deplasare ale autobuzelor R.A.T. ce asigură transportul școlar, precum și siguranța elevilor ce folosesc aceste autobuze”, scriau polițiștii locali pe Facebook.
Poliția Locală din Craiova, avertizată de Diana Șoșoacă
Polițiștii locali din Bănie au primit un avertisment clar din partea Dianei Șoșoacă. Senatoarea a spus că dacă partidul pe care ea îl reprezintă va ajunge la conducerea orașului, unii dintre agenții Poliției Locale și-ar putea pierde locurile de muncă, iar instituția subordonată Primăriei Craiova ar urma să fie desființată.
„Poliția Locală. Am o mare problemă cu ea. Trebuie desființată. Unită cu Poliția Națională. Și ăia sunt varză, reprofesionalizați și să fie polițiști. Nu în sprijinul primarului și element de constrângere și de bătaie în alegeri, că știm foarte bine cum acționează Poliția Locală. Pentru Craiova vrem un primar. Atenție, asta nu înseamnă că am ceva cu doamna Olguța. Nu am nimic cu nimeni, dar e de ajuns. Am nevoie de o administrație refăcută total. Am nevoie de o administrație în care Consiliul Local să aibă o sală în care să vină toată Craiova și nu doar o dată pe lună. Am nevoie de un birou la primărie, în care să existe un om ca mine, care să te îndrume. Totul trebuie profesionalizat. De aici, din Bănie, eu nu aud decât – pile, șpăgi, relații, PSD, PSD a făcut, PSD nu mă lasă, Aoleu, că Olguța nu se înțelege cu Ciolacu, aoleu e Paul Stănescu. Trebuie să se termine cu prostiile astea”, a mai spus Șoșoacă.
Craiovenii au pregătit peste 31 de milioane de lei pentru Poliția Locală
La începutul anului 2023, Poliția Locală a Municipiului Craiova a transmis spre aprobare bugetul de venituri și cheltuieli. Astfel, pentru buna desfășurare a acțiunilor pe care le au agenții s-a cerut suma de 31.831.000 de lei, bani din bugetul local al orașului. În ceea ce priveşte cheltuielile cu bunurile şi serviciile, suma propusă la acest titlu de cheltuială în valoare de 980.000 de lei va fi folosită pentru plata utilităţilor, carburanţilor, reparaţii curente, precum şi alte cheltuieli necesare pentru buna desfăşurare a activităţii Poliţiei Locale a Municipiului Craiova în anul 2023.
În vară, Poliția Locală a suplimentarea prevederii bugetare cu suma de 22 de mii de lei, faţă de prevederea aprobată în Consiliul Local. De acei bani a fost nevoie pentru înlocuirea urgentă a coloanei de evacuare, la toate etajele clădirii și până la rețeaua de canalizare.
„Se impune urgent efectuarea unei lucrări de înlocuire a coloanei de evacuare a apei reziduale la grupul sanitar al instituției, din str. Dr. Dimitrie Gerota, nr. 22. Facem mențiunea că instituția îşi desfășoară activitatea într-un imobil care a fost dat în folosinţă în anul 1970, cu destinația inițială,,cămin de băieți” a unei unități de învațământ, în care timp de peste 30 de ani au fost cazați zilnic aproximativ 200 de elevi, iar în urmă cu 10 ani au început problemele la coloana principală de evacuare, aceasta infundandu-se periodic. La sfârşitul lunii iulie 2023 apa reziduală şi toate dejecțiile au refulat, inundând toate grupurile sanitare și holurile din sediul instituției. A fost solicitată intervenția Companiei de Apă Oltenia şi s-a constatat că această coloană este practic inutilizabilă, fiind obturată. La ora actuală se utilizează doar două cabine WC, una la etajul I și una la etajul III al clădirii, de multe ori neavând posibilitatea de a folosi o chiuvetă pentru igienizarea mâinilor”, s-a menționat în nota de fundamentare.